Jan Dulles openhartig over verlies dochter in Tour de Frans

‘Het is een soort trauma dat altijd bij ons blijft’

Het afgelopen jaar moet een emotionele achtbaan zijn geweest voor Jan Dulles en zijn vriendin Caroline Mol. Vorig jaar december verloren ze hun drie maanden oude dochter Donna en in mei werd bekend dat ze weer in verwachting zijn. Jan Dulles blikt in Tour de Frans terug op het verlies van hun dochtertje Donna.

Emotioneel gesprek

In de Tour de Frans-aflevering van gisteren bezocht Frans Bauer samen met Jan Dulles de laatste rustplaats van Donna. Het was een emotioneel en confronterend moment voor de 3J’s-zanger. Donna overleed vorig jaar december door een scheurtje in haar middenrif. “Ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen”, zegt Frans wanneer hij en Jan aankomen bij het graf van Donna. ”Nee, maar ik ook niet hoor. Het blijft moeilijk’’, reageert een emotionele Jan.

Verwerken

”Kun je ooit zoiets verwerken?” vraagt Frans vervolgens aan Jan. ”Ja, dat denk ik wel. Alleen het is een soort trauma dat altijd bij ons blijft”, legt Jan uit. ”De dood van een kind… het krijgt wel een plekje, maar het is gewoon iets onbegrijpelijks.” Kort na het overlijden van zijn dochtertje, overleed Jans vader aan Alzheimer. “Het gebeurde op een moment dat we dachten: dit kunnen we er nu niet bij hebben. Maar uiteindelijk kun je dat toch allemaal aan”, aldus de zanger.

Reacties

Kijkers leven enorm mee met de zanger. Op Twitter barst het van de steunbetuigingen. “Wat een mooie uitzending, ben er nog stil van….. wat een toffe peer is Jan Dulles, diep respect voor hem. Mooi gezongen van de andere deelnemers, totaal iets anders dan je verwacht. Heel erg mooi”, schrijft een kijker op Twitter. Helemaal mee eens!

Lees ook: Jan Dulles’ vriendin Caroline Mol deelt vol trots groeiende babybuik

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress