Jan Jaap van der Wal blijft positief na huisbrand: ‘Geen trauma’


Volgens Jan Jaap van der Wal is er geen sprake van trauma

Begin juni verloren Jan Jaap van der Wal en zijn echtgenote Eva Duijvestein hun huis in Katwoude aan een grote huisbrand. Het huis werd volledig verwoest. Toch is de cabaretier optimistisch: “Ik heb niet het gevoel dat m’n vrouw en ik er een trauma aan hebben overgehouden.”

De brand was allesverwoestend.

Grote brand

Begin juni ontstond er een grote woningbrand in het huis van Jan Jaap van der Wal en Eva Duijvestein. Gelukkig konden de twee samen met hun zoontje Tove het huis op tijd verlaten. De uit het huis gevluchte Jan Jaap mocht later onder begeleiding het huis betreden, waarschijnlijk om ongedeerde persoonlijke bezittingen uit het huis te pakken. Jan Jaap en zijn familie wisten gelukkig uit het brandende huis te ontsnappen. Jan Jaap is blij dat het gezin ongedeerd is, dat was voor hem het allerbelangrijkste.

Trauma

Gelukkig zijn de komiek en zijn vrouw niet getraumatiseerd. Hij probeert er niet te veel aan te denken wat er gebeurd had kunnen zijn als hij niet wakker was geworden in de nacht van de ramp. Daarom zegt hij dat hij niet het gevoel heeft dat hij er een trauma aan over heeft gehouden.

Antwerpen

Op dit moment wonen Jan Jaap en zijn vrouw Eva met hun jonge zoontje Tove in Antwerpen. “Ik heb sinds vorig jaar ook een appartement in Antwerpen. Daar wonen we nu.” Het huis in Katwoude wordt op dit moment hersteld, dus op een gegeven moment zullen ze weer terug kunnen keren. Jan Jaap is bij dat ze goed verzekerd zijn, dus alles kan weer opnieuw gebouwd worden. Gelukkig had hij het waardevolste nog in zijn bezit: zijn familie en zijn leven.

Beelden van de brand:

Bron: Nu.nl | Beeld: Videostill