Jan, Jan en Helene willen graag trouwen met elkaar, maar het mag niet!

Jan Keijzer heeft een relatie met de getrouwde Jan Tromp en Helene

Jan Keijzer (50 jaar) heeft een relatie met Jan Tromp en Helene Baayen (beide 47 jaar). Jan T. en Helene zijn getrouwd. Alledrie zijn ze polygaam en ze wonen dan ook allemaal bij elkaar in huis. Het stel wil graag met zijn drieën trouwen, maar dat mag niet volgens de Nederlandse wet.

Verbod
Veel politieke partijen niet zitten o
m werk te maken van het verbod op en huwelijk met meer dan twee mensen. Anderen partijen zien het wellicht wel zitten, maar dit punt hoog op de agenda zetten gebeurt ook niet.

Datingsite
Jan, Jan en Helene ontmoetten elkaar via een Facebookgroep voor polygame mensen. In deze Facebookgroep werd door Jan T. en Helene gevraagd of iemand wilde helpen met het vernieuwen van hun datingwebsite voor polyamoreuze mensen. Jan K. was ook in zijn vorige huwelijk al geïnteresseerd al in de polyamoriewereld en besloot te reageren op de oproep. Hij kwam in aanraking met het getrouwde stel en ontwikkelde een liefdesrelatie met Helene. Jan T. was daar ook altijd bij, dus met hem heeft hij ook een band opgebouwd. Jan T. heeft naast zijn vrouw Helene ook nog een vriendin.

Trouwen
Ze doen alles met zijn drieën en willen nu graag trouwen. Een heikel punt; want een huwelijk in Nederland mag alleen voltrokken worden tussen twee personen en niet meer. Voor Jan K. een hele benarde situatie, want samen met de andere twee heeft hij een vermogen opgebouwd en wat als hij komt te overlijden? Tevens veroorzaakt de situatie belastingtechnische problemen en kunnen ze bijvoorbeeld moeilijk een uitkering krijgen. Daarnaast houden Jan, Jan en Helene gewoon heel veel van elkaar; een gegeven dat ze willen bestempelen met een groot feest.

Wat vind jij, zouden Jan, Jan en Helene met elkaar moeten mogen trouwen?

Bron: Big | Beeld: Videostill Lauren! en de liefde