Jan Slagter gaat op zwemles na ongeluk: ‘Ik was best wel in paniek’

jan-slagter

‘Je moet niet bedenken wat er allemaal had kunnen gebeuren’

Omroep Max-baas Jan Slagter (68) had de schrik van zijn leven toen hij plots te water kwam. Het liep maar net goed af, want de omroepbaas kan niet zwemmen. Maar daar komt verandering in, vertelt hij in zijn eigen podcast.

Boot schoonmaken

In de nieuwste aflevering van zijn podcast De geboden van Slagter en Dresselhuys vertelt Slagter over het ongeval. “We hadden hier bijna niet meer gezeten, zeg ik in alle ernst”, begint de omroepbaas zijn verhaal tegen journalist Cisca Dresselhuys. Hij was in Loodsrecht zijn boot aan het schoonmaken. “Ik sta op de steiger. En ik heb een verlengkabel, zo’n haspel, die dreigt in het water te vallen.” Wanneer hij de verlengkabel probeert te grijpen, verliest hij alleen zijn evenwicht en ligt ineens onder de steiger.

Onder water

Een gevaarlijke situatie, vooral als je niet kan zwemmen. In de podcast vertelt hij hoe hij onderwater terechtkwam en alleen maar groen zag. Gelukkig zag hij al snel een kabel slingeren waaraan hij zich kon vastklampen, terwijl hij Ingrid, zijn partner, riep. “Ze hoorde me gelukkig en kwam naar buiten. Maar ze vond me niet, want ik lag onder de steiger.”

Zwemles

Uiteindelijk was er een andere boot die Slagter hielp, en kon hij via het trappetje uit het water komen. Het is goed afgelopen, maar de schik zit er nog goed in. “Je moet niet bedenken wat er allemaal had kunnen gebeuren. Ik was best wel in paniek”, vertelt de omroepbaas. Daarom heeft hij besloten om op zijn 68e op zwemles te gaan. Dat zal echter geen les zijn in een kinderklas. “Ik heb gegoogeld op priv√©-zwemles”, aldus Slagter.

Lees ook: Vanaf deze datum is het nieuwe seizoen van Denkend aan Holland te zien

Bron: Libelle | Beeld: BrunoPress