Jan Smit stopt als coach bij The Voice of Holland: ‘Meer tijd voor mezelf’

jan smit

De zanger wil zijn tijd anders gaan besteden

Na een succesvol seizoen als coach bij The Voice of Holland heeft Jan Smit besloten te stoppen. De Volendamse zanger is van plan zijn agenda in het komende jaar anders in te gaan delen, zo meldt hij aan RTL Boulevard. 

Eerste seizoen

Jan Smit nam het stokje van Lil’ Kleine over als coach bij het populaire tv-programma. Na een succesvol seizoen besluit Jan er toch mee te stoppen. “Ik heb besloten om volgend seizoen toch geen plaats meer te nemen in de befaamde rode stoel van The Voice of Holland”, begint Jan aan RTL Boulevard. 

Een avontuur

“Toen ik vorig jaar door RTL gevraagd werd als coach, heb ik dankbaar gebruik gemaakt van de kans die mij op dat moment werd geboden. Een avontuur dat ik niet snel zal vergeten.” De Volendamse zanger heeft een duidelijke reden om te stoppen. Naar eigen zeggen wil Jan zijn agenda anders gaan indelen. “Meer tijd voor mijn eigen muziek en vooral, voor mijzelf. Ali, Anouk, Waylon, Chantal en Martijn, bedankt! Ik ga de komende vrijdagavonden weer genieten in mijn vertrouwde oranje stoel bij FC Volendam.”

Vervanger

Dat Jan afscheid neemt van The Voice of Holland betekent uiteraard dat er een vervanger moet komen. Wie deze muzikale persoon precies zal zijn, dat is nog niet duidelijk. Peter van der Vorst, content directeur bij RTL, laat weten dat hij Jan enorm gaat missen. “Met zijn muzikale achtergrond was hij een zeer waardevolle toevoeging aan het team van coaches dat er al zat (…) Wat ons betreft blijft Jan in de toekomst meer dan welkom om weer plaats te nemen in een van de rode draaistoelen.”

Lees ook: Kees Tol over ruzie met Jan Smit: ‘Het is de mist ingegaan’

Bron: RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress

Array