Jan Smit over zijn gezondheid: ‘Mijn lichaam gaf aan dat het genoeg was’

De zanger gaat volgend jaar het Songfestival presenteren, maar neemt nu eerst een mediapauze

Gisteren maakten Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit op hun social media-accounts bekend dat zij volgend jaar het Songfestival in Rotterdam gaan presenteren. Een hele eer. Al moet laatstgenoemde presentator even wat rust nemen. Jan Smit last een mediapauze in, omdat hij zichzelf de afgelopen tijd ‘voorbij is gelopen’. 

Songfestival presenteren

Woensdagavond waren Chantal Janzen en Edsilia Rombley te gast bij De Wereld Draait Door om te praten over dé presenteerklus van volgend jaar. Jan Smit was er niet bij, maar vertelde telefonisch hoe trots hij is: “Het Songfestival is natuurlijk het mooiste compliment dat je kunt krijgen, dat je dit in je schoot geworpen krijgt”, vertelt Jan trots aan Matthijs Nieuwkerk.

Rust nemen

Maar voordat het mediaspektakel rondom het liedjesfestival aanbreekt, neemt Jan eerst rust. Hij vertelt dat het wat zijn gezondheid betreft nu goed gaat, maar dat hij de afgelopen tijd niet genoeg rust nam. Om die reden was de zanger dan ook niet aanwezig in de studio. “Ik ben mezelf een beetje voorbijgelopen de afgelopen weken en mijn lichaam heeft aangegeven dat het genoeg was.”

Weer de oude

De zanger last daarom een welverdiende mediapauze in. “We hebben meteen de agenda leeggemaakt, om mijzelf volledig te focussen op mijn eigen gezondheid, zonder druk van wie dan ook.” Jan hoopt dat hij in 2020 weer helemaal de oude Jan is. “Ik wil gewoon in alle rust het nieuwe jaar ingaan en dan gewoon weer focussen op alle goede dingen. Ik hoop dat straks als herboren aan te pakken.”

Lees ook: Jan Smit boekt resultaten: de zanger is flink afgevallen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: De Wereld Draait Door | Beeld: Videostill RTL Late Night