Jan Smit openhartig over gezondheid: ‘Ik wil geen enkel risico lopen’

De zanger praat openhartig over zijn gezondheid en herstel op Instagram

Eind vorig jaar laste Jan Smit een mediapauze in om zich op zijn gezondheid te focussen. Eerder deze week was de zanger dan wel weer op tv te zien om de Songfestival-loting te presenteren, maar dat betekent niet dat hij zijn werkzaamheden weer oppakt. Op Instagram spreekt hij openhartig over deze keus.

Meer tijd

Jan Smit houdt voorlopig de rust die hij nodig heeft en voorlopig blijft hij rust houden. Hij wil eerst helemaal de oude zijn en hij praat hier openhartig over op social media. “Ik heb contact met een aantal specialisten om te praten over de rollercoaster die mijn leven de afgelopen 23 jaar heeft gedomineerd. Dit proces kost aanzienlijk meer tijd dan ik me aanvankelijk had voorgesteld”, schrijft de zanger.

Songfestival presenteren

Dat het meer tijd kost, betekent niet dat Jan zijn herstel overhaast. “Ik heb me voorgenomen om écht die tijd te nemen die ik nodig heb om weer helemaal de oude te worden.” De Volendammer geeft aan dat de presentatie van de Songfestival-loting van afgelopen week een uitzondering was. “De loting voor het Eurovisie Songfestival na een maandenlange afwezigheid was een heel fijn en tevens klein begin om te kunnen wennen aan überhaupt weer ‘iets’ doen.”

Concerten uitstellen

Voorlopig zien we Jan nog niet terug op de bühne. De zanger schort de concerten die op de planning stonden op ‘hoe pijnlijk ik dat ook vind voor iedereen die al een kaartje heeft gekocht.’ “Ik heb maar 1 lijf en heb gemerkt dat ik achteraf gezien dus toch géén robot blijk te zijn. Ik wil geen risico lopen om het van kwaad tot erger te laten worden.”

Begripvol

Veel bekende Nederlanders en vrienden van Jan Smit laten begripvolle reacties achter onder het bericht van de zanger. En dat doet hem goed. “Het doet me ontzettend goed dat ik zoveel fijne en enthousiaste reacties heb gekregen”, schrijft hij. Zo laten onder andere Quintry Trustfull, Rene Froger, Winston Gerschtanowitz, Jan Versteegh en mede Songfestival-presentatrice Chantal Janzen lieve reacties achter.

Rust

In november besloot Jan een pauze in te lassen. Tijdens een uitzending van De Wereld Draait Door vertelde de zanger telefonisch dat hij rust neemt. “Ik ben mezelf een beetje voorbij gelopen de afgelopen weken en mijn lichaam heeft aangegeven dat het genoeg was.”

Lees ook: Jan Smit over zijn gezondheid: ‘Mijn lichaam gaf aan dat het genoeg was’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Instagram Jan Smit | Beeld: Videostill RTL Late Night