Jan Smit maakt korte metten met kritiek fan over coronapas

jan smit coronapas

De zanger slaat terug na kritiek van een fan

Jan Smit kon dit weekend eindelijk weer op het podium verschijnen voor zalen fans. Op social media deelde hij een paar dolgelukkige foto’s van de evenementen, maar één fan was er duidelijk niet zo blij mee. De reden? Bij de zalen waar Jan Smit optrad werd om een coronapas gevraagd. De zanger is echter niet van dit commentaar gediend en slaat terug.

Concert-kiekjes

Jan laat op social media weten dolgelukkig te zijn dat hij weer met z’n hele team aan de bak kon. “Zo. Het weekend is ten einde. Na vrijdag in Marum, gister in Heesch en Knokke, mocht ik vanmiddag weer terug naar Vlaanderen voor een concert in Wieze. Het publiek was overal fantastisch!” Schrijft de zanger. Bovendien vergeet hij zijn crew natuurlijk ook niet: “Ik ben heel blij dat wij met onze band, techniek, licht en geluidsmannen weer mogen doen waar we het beste in zijn… Muziek maken en mensen proberen te vermaken!”

Kritiek

Eén fan ziet in de feestelijke foto’s echter een groot probleem. “Allemaal met QR-code? Jan werkt mee aan de verdeling. Valt me tegen van hem”, schrijft de fan onder de foto’s. De afgelopen weken hebben verschillende artiesten al tournees afgezegd of uitgesteld om de coronapas, en er blijven veel discussies bestaan over de QR-code.

Jan reageert

Jan Smit ziet het echter anders. De volkszanger maakt in een duidelijke reactie korte metten met de kritiek. “Wat valt je tegen? Dat ik na 1,5 jaar al onze mensen (velen inmiddels noodgedwongen omgeschoold) weer terug aan het werk kan helpen? Of dat we de evenementenbranche weer nieuw leven in blazen? Ik begrijp uit jouw reactie dat je zelf niemand kent die ernstig getroffen is of zelfs volledig failliet gegaan is naar aanleiding van corona.” Laatst bleek dat van de artiesten die hun tournees en evenementen hadden afgezegd niemand wilde reageren op de vraag of ze ook aan de gevolgen voor hun crew hadden gedacht. Jan laat duidelijk weten dat hij dit wel doet. Maar hij geeft ook aan dat hij de kritische fan begrijpt. “Niemand is er blij mee, met geen enkele maatregel. Fijne maandag!”

Lees ook: Gewapende overval op Fred van Leer leidt tot drie jaar cel

Bron: Shownieuws | Beeld: Brunopress