Jan Smit is ‘heel erg trots’ en wij snappen dat heel goed!

Jan ontvangt de onderscheiding vanwege zijn twintigjarige carrière in Vlaanderen

Fantastisch nieuws voor Jan Smit. De Volendammer wordt dinsdag verwacht in de ambtswoning van de Nederlandse consul-generaal in Antwerpen. Hier wordt een bijzondere onderscheiding aan de zanger overhandigd vanwege zijn twintigjarige carrière bij onze Zuiderburen.

Jan is ‘stiekem toch wel heel erg trots’ op de prijs.

Een eer
Op Twitter liet de 31-jarige zanger weten heel erg trots te zijn op de onderscheiding. Aan de Vlaamse media vertelde hij dat hij het een eer vindt dat de Nederlandse consul-generaal hem ontvangt. “België is voor mij erg belangrijk als Nederlandse artiest. Al meer dan twintig jaar voel ik me hier thuis.”

Doorbraak
Jan was nog maar 11 jaar toen hij met zijn hit ‘Ik zing dit lied voor jou alleen’ doorbrak in Vlaanderen en nog bekend stond onder de naam Jantje Smit. Maar klein is die Jan inmiddels niet meer. Hij groeide uit tot een grootse artiest en op 31-jarige leeftijd is hij nog steeds een van de beste en grootste culturele exportproducten van Nederland. “Dinsdag wil ik Jan bedanken én feliciteren voor zijn unieke verdienste in België”, laat Frans Bijvoet, de Nederlandse consul-generaal weten.

Bijzondere dag
Jan Smit zegt dankbaar en geëmotioneerd te zijn voor de ‘Carrièreprijs voor 20 jaar Jan Smit in België’. “Dit wordt voor mij een bijzondere dag, net als 10 maart, wanneer ik voor het eerst mijn opwachting maak in het Antwerpse Sportpaleis.”

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Show | Beeld: Archief, videostill