HHB-jurylid Janny van der Heijden op dieet: al elf kilo kwijt

Janny van der Heijden

‘Ik was er wel klaar mee’, vertelt ze openhartig

‘Dat kan beter’, dacht Heel Holland Bakt-jurylid Janny van der Heijden als ze zichzelf terugzag op televisie. Daarom onderwierp de 64-jarige zich aan een streng dieet, en met succes! Janny is inmiddels al elf kilo kwijt en zal het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt dus met een maatje minder beginnen.

Haar overgewicht was haar een doorn in het oog, zo vertelt Janny.

Heel Holland Bakt

Tijdens de opnames van het populaire bakprogramma kwam Janny ieder jaar een paar kilo aan en die gingen er nooit meer helemaal af. Na zes seizoenen vond het jurylid het wel genoeg, zo vertelt ze aan De Telegraaf. ”Als ik mezelf terugzag op tv, dacht ik weleens: ‘Nee toch… Het kan beter.’ Ik heb de fout gemaakt dat ik vóór Heel Holland Bakt koolhydraatarm ben gaan eten, maar toen ik dus aan het programma begon, dacht dat lijf: ‘Yes!’ Ik ben daarna nooit meer zo snel aangekomen als toen.”

Emmertje tomaatjes

Een paar maanden geleden gooide Janny haar dieet compleet om. Op het menu stonden vooral veel groenten, magere vis, mager vlees en zo weinig mogelijk suikers. ”In de auto staat altijd zo’n emmertje met tomaatjes en bleekselderij en die eet ik onder het rijden op. Dan heb ik ook geen trek meer in tussendoortjes”, aldus het jurylid. De kilo’s vliegen er daarmee niet af, maar het resultaat mag er inmiddels zijn: ze is al elf kilo afgevallen.

Balans

Van der Heijden vindt het vooral lastig om haar nieuwe gewicht te behouden. ”Het lijnen is niet zo moeilijk, maar zo blijven, dát is echt niet eenvoudig. Het is de balans, hè. Mijn truc is lang vóór een bourgondische dag opletten op wat je eet en de dag daarna het regime weer oppakken. Ik ben het ook langzaamaan gaan doen, om ruim vóór de tv-opnamen helemaal klaar te zijn”, vertelt ze. ”Geleidelijk afvallen en stabiliseren om het er niet weer aan te krijgen, zo heb ik het gedaan.”

Oude lijf

Janny is inmiddels alweer een paar maanden op gewicht en de goedlachse Haarlemse merkt dat ze hierdoor beter in haar vel zit. ”Ik ben weer terug bij mijn oude lijf en kan nu ook weer dingen aan die ik heel lang niet kon dragen. Ik denk ook dat bepaalde kledingstukken leuker staan als je er een paar kilo af hebt. Dan komt de vorm weer terug.” Van der Heijden is vanaf 5 augustus weer op tv te zien in het nieuwe vierdelige MAX-programma Denkend aan Holland. De opnames van het zevende seizoen van Heel Holland Bakt gaan na de zomer van start.

Lees ook: Humberto Tan ging in therapie: ‘Voor een huwelijk moet je vechten’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Telegraaf | Beeld: Hollandse Hoogte, fotograaf: Patrick Harderwijk