Ben jij in januari geboren? Dit zegt het over je karakter

 

Je geboortemaand vertelt je veel over je persoonlijkheid

Van alle twaalf maanden is januari toch wel de meest gehate maand. De feestdagen zijn voorbij en wat wacht is een grijze, grauwe tijd waarin we eigenlijk alleen maar wachten totdat de lente weer begint. Maar mensen die jarig zijn in januari hebben gelukkig nog wel iets om naar uit te kijken. Ben jij ook in januari jarig en vier je dus binnenkort je verjaardag? Dit zegt het over je karakter. 

Grotere kans op roem

Volgens onderzoek gepubliceerd in The Journal of Social Sciences, blijkt dat de meeste beroemde mensen in januari geboren zijn. Of het nou schrijvers politici, sporters, bekende zangers of acteurs zijn: de kans is groot dat zij Waterman zijn.

Sneller voedselallergie

Genen spelen een grote rol bij het ontwikkelen van een voedselallergie, maar ook de maand waarin je geboren bent schijnt hierbij een vinger in de pap te hebben. Een groep wetenschappers onderzocht 1002 patiënten die bij de spoedeisende hulp in het ziekenhuis van Boston binnenkwamen en ondervonden dat de meeste mensen die voedselallergie symptomen vertoonden, geboren waren in de winter. Hoe dit kan is nog niet duidelijk, maar er wordt vermoed dat het te maken zou kunnen hebben met de geringe hoeveelheid vitamine D die de moeder tijdens de zwangerschap heeft opgenomen.

Creatiever

Een studie uit 2015 wees uit dat mensen die in januari en februari geboren zijn, creatiever zijn dan mensen die in de overige 11 maanden hun verjaardag vieren. En deze creativiteit kunnen ze ook nog eens goed inzetten bij het oplossen van problemen, handig!

Trouwen

Mensen die in januari geboren zijn, trouwen vaak met iemand die in oktober geboren is. Het gaat echter vaak wel om de tweede helft van januari. Gek feitje daarbij is wel dat januari ook de maand is waarin de meeste mensen scheiden.

Deze tip bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Jan Magazine, Libelle | Beeld: Unsplash