Ben jij jarig in maart? Dit zegt het over je karakter

Ben jij jarig in maart? Dit vertelt het je

In maart nemen bij ons de lentekriebels het altijd over. De dagen zijn langer, de zon schijnt meer en we kunnen vaak voorzichtig de eerste stapjes op het terras zetten: het leven is mooi! ALs je dan ook nog eens jarig bent in deze mooie maand is het helemaal een feestje.

Maart-jarigen hebben, naast hun geboortemaand, een aantal dingen gemeen! Herken jij je hierin?

Lengte

Mensen die in de lente geboren worden zijn volgens antropoloog Gerhard Weber van de Universiteit van Wenen over het algemeen genomen langer. Hij bestudeerde de lengte van een half miljoen Oostenrijkse soldaten en ontdekte dat de langste proefpersonen in april waren geboren, de kortste in oktober. Het verschil is minimaal (slechts een halve centimeter, maar het is statistisch gezien natuurlijk wél van belang). Weber stelt dat het te maken heeft met de melatonine die in het lichaam van de zwangere vrouw wordt aangemaakt. De productie hiervan wordt beïnvloed door daglicht!

Spiritueel

Mensen die in maart geboren zijn hebben vaak een vriendelijke, meegaande en geduldige natuur. Ze zijn aardig, goedgehumeurd en hebben een sterk empathisch vermogen. Ze voelen de gevoelens van anderen goed aan en kunnen echt met anderen meeleven. Maart-kinderen haten het om mensen of dieren te zien lijden en zetten alles op alles om hun pijn zo veel mogelijk te verzachten. Dit resulteert er echter wel vaak in dat er misbruik van ze wordt gemaakt en dat ze zelf op de tweede plaats komen te staan.

Romantisch

Ook zijn mensen met deze geboortemaand erg romantisch, ze geloven in de ware liefde en zijn hondstrouw. Ze zijn passioneel en op zoek naar een diepe connectie met hun partner, daarom zijn ze slechter in staat een kortstondige relatie aan te gaan. Ze verwachten daarom ook veel van een relatie en willen iets dat voldoet aan hun ideaalbeeld, dat kan soms nog best lastig zijn.

Lees ook: Dit vertelt de houding waarin je slaapt over je persoonlijkheid

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Astrospeak | Beeld: Pexels