Rolstoelbasketballer Jelle van der Steen steelt kusje van Meghan Markle


Basketballer Jelle van der Steen is in één klap beroemd

Tja, wat doe je als er ineens zo’n mooie en beroemde vrouw als Meghan Markle voor je neus staat? Klap je dicht of trek je de stoute schoenen aan? Jelle van der Steen deed dat laatste. De rolstoelbasketballer deed mee aan de Invictus Games, een sportkampioenschap voor gewonde, zieke en gehandicapte veteranen. Toen Meghan Jelle zijn medaille overhandigde, gaf ze hem nog een klein prijsje.

Was dit tegen protocol?

Invictus Games

De Invictus Games zijn bedacht door prins Harry en worden jaarlijks gehouden. Het sportevenement is erg belangrijk voor Harry en hij nam Meghan Markle vorig jaar al als verloofde mee om zijn trots te laten zien. Nu Meghan Markle hertogin van Sussex is helpt ook zij mee aan de organisatie van de Invictus Games. Ze overhandigde medailles en gaf een speech.

Kusje

Toen Meghan medailles overhandigde aan het basketbalteam van Jelle van der Steen, was op camera te zien hoe ze hem een kus geeft. Door het slechte beeld is niet goed te zien hoe dit nu gebeurde: trok Jelle haar naar zich toe? Gaf ze hem zomaar een kus? Wat gebeurde hier!? Jelle geeft opheldering in een interview: “Het was een beetje brutaal, maar ik dacht, ‘ik probeer het gewoon.’ En ze stemde toe!” Omdat Meghan zulke hoge hakken aan had, struikelde ze een beetje toen ze voorover leunde. Jelle hield haar dus juist tegen met zijn arm, in plaats van haar naar zich toe te trekken.

Beroemd

Door de kus is Jelle van der Steen plotsklaps beroemd. De hele wereld heeft het over de ‘cheeky kiss’ van de rolstoelbasketballer. Dat vindt Jelle wel jammer, want hij had liever gezien dat de aandacht naar de Invictus Games zelf ging. Toch heeft hij geen spijt, want hij heeft het netjes gevraagd. Wel zegt hij het niet zomaar nog een keer doen, want blijkbaar was het toch niet helemaal de bedoeling.

Het interview met Jelle van der Steen:

De kus:

Lees ook: Darter Co Stompé moet samen met zijn vrouw rondkomen van 1300 euro

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Linda Nieuws, Omroep Brabant | Beeld: Videostill, fotocollage