Jeroen Pauw haalt lachers op de hand met Matthijs van Nieuwkerk-imitatie

De presentator denkt dat Matthijs meer had kunnen doorvragen tijdens zijn interview met Máxima

Meer dan 3 miljoen kijkers zaten maandagavond voor de buis om het interview met Máxima te volgen. Hoewel sommigen vonden dat interviewer Matthijs van Nieuwkerk de koningin aan een soort ‘verhoor’ onderwierp op haar verjaardag, waren anderen juist van mening dat hij nog wel meer door had kunnen vragen. Waaronder ook Jeroen Pauw.

Bepaalde aanwijzingen

Bij Op1 werd het interview met de koningin uitvoerig nabesproken. Ook Jeroen Pauw wist meer informatie te geven. Hij heeft Máxima namelijk ook eens mogen interviewen, toen ze nog niet zo lang in Nederland was. Destijds werd hem van tevoren vertelt dat hij niet zomaar elk onderwerp aan kon snijden. Hij mocht bijvoorbeeld geen vragen stellen over Máxima’s vader. “Toen werd wel gezegd: ‘Het is nu nog even niet het moment om dat te doen'”, aldus Pauw. Hij vermoedt dat er nu iets soortgelijks is gebeurd: “Ik denk dat er nu ook is gezegd: ‘Laten we het niet gaan hebben over dat zakgeld dat haar dochter krijgt.'” Vorig jaar ontstond er namelijk veel ophef nadat bekend werd dat Amalia vanaf haar achttiende verjaardag een maandelijkse toelage van 23.500 euro zal krijgen.

Meer doorvragen

Instructies vanuit het paleis of niet, volgens Jeroen Pauw had Matthijs best wat kritischer door kunnen vragen. “Je weet, Matthijs kán dat.” Hoe dat gegaan zou zijn, illustreert de presentator meteen even met een imitatie. De handgebaren en stemverheffing die hij daarbij doet zullen veel De Wereld Draait Door-kijkers inderdaad meteen aan Van Nieuwkerk doen denken. Bekijk het fragment hieronder (de imitatie begint vanaf ongeveer 1:00).

Lachers op de hand

Met zijn Matthijs van Nieuwkerk-imitatie weet Pauw veel kijkers te vermaken

Lees ook: Zo zien de man en het dochtertje van Elise Schaap eruit

Bron: Metro | Beeld: videostill