Jeroen Pauw openhartig in ‘5 Jaar Later’: “Ik heb mijn moeder altijd als een steen ervaren”

Pauw

‘Het kan mij niets schelen wat anderen vinden’

Kijkers zijn vol lof over de openhartige Jeroen Pauw die zich gisteren blootlegde in een interview met Beau van Erven Dorens in het programma ‘5 Jaar Later’ op RTL 4. De reacties op Twitter zijn denderend: “Wauw, wat een mooi en kwetsbaar interview!”

In het programma noemt Jeroen zichzelf van vijf jaar eerder ‘een arrogant, vervelend en zelfingenomen ventje.’

Moeder
In het programma, dat overigens door Pauw zelf is opgezet, sprak de 57-jarige Pauw openhartig over de dood van zijn moeder en over de band met haar: “Ik ben blij dat ik erbij was toen ze overleed, maar ik ben ook wel blij dat ze dood is,” vertelt hij aan Beau. “Ik heb het altijd als een steen ervaren; ik moet nog wel even langs mijn moeder. Ik moet,” zegt hij. Wat een ander van deze heftige uitspraken vindt, kan hem niet zo veel schelen: “Het is mijn eigen moeder, wat kan mij het schelen wat een ander daarvan vindt…”

Complimenten
De kijkers waren zeer te spreken over het gesprek tussen de twee mannen: de complimenten over het programma en de openhartigheid van Pauw stromen binnen en ook op Twitter klonken positieve tonen: “Wat een openhartigheid van Jeroen, wauw. Wat een mooi en warm persoon,” schrijft iemand. “Ademloos, geboeid, smachtend naar meerdere gespreksonderwerpen,” schrijft een andere Twitteraar. Het programma is goed ontvangen maar trok toch een schamele 652.000 kijkers. De volgende uitzending volgt vanavond om 22:34 op RTL 4.

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest
Bron: AD | Beeld: videostill