Jim Bakkum brengt biografie uit: ‘Mijn mooie en bizarre weg in boekvorm’

Alles vanaf de ‘Idols hysterie’ tot nu staat erin beschreven

Een nieuwe hoogtepunt in de carrière van Jim Bakkum: het multitalent brengt zijn eigen biografie op de markt. Het begon allemaal bij Idols, waar zijn carrière als zanger een kickstart kreeg. Maar het bleef niet bij zingen, hij acteert in films, speelt in musicals en doet nog veel meer. Alle dingen in deze ‘mooie en bizarre weg’ heeft Jim nu op papier gezet. 

Onbereikbare droom

Op Instagram kondigt Jim zijn eigen biografie ‘JIM; De Weg Naar Bakkum’ aan. “Bijna twintig jaar geleden was ik een jongetje van 15 jaar, met een grote onbereikbare droom. Een droom die alleen voor anderen was weggelegd. Niet voor Jimmy uit het kleine Egmond-Binnen, die er misschien wel uitzag als een halve volwassene, maar eigenlijk nog een kind was. Ik wist niks, ik had nog niks gezien of meegemaakt. Ik kende buiten mijn kleine, veilige kringetje niemand. En niemand kende mij”, schrijft de zanger bij een foto van de boekcover.

Leven voorgoed veranderd

“Tot ik op 2 november 2002 naar Hoofddorp reed en ik daar, in mijn mooiste trui (zegt hij met knipoog), van het ene op het andere moment mijn leven voorgoed 180 graden zag veranderen”, gaat hij verder. “En niet in de luwte, maar voor het oog van miljoenen mensen. Nog steeds ben ik iedere dag dankbaar hoe mijn leven is gelopen. En hoe bijzonder mijn, soms ietwat hobbelige, weg is geweest.” Die hobbelige weg heeft hij dan ook samengevat op de in dit gloednieuwe boek. “Van Idols hysterie en rollercoaster carrière naar echte liefde”, staat er prominent op de voorkant.

Eigen biografie

“Vorig jaar werd ik benaderd door uitgeverij Kompas met het bericht; wij denken dat jouw levensloop heel interessant kan zijn voor een boek. ‘Moet je niet 100 zijn voor een biografie?!’, was mijn eerste reactie. Maar na een fijn gesprek was ik er vrij snel uit; ik wil mijn mooie en bizarre weg in boekvorm gieten”, legt Jim uit. “Dus presenteer ik nu, met best een beetje trotse emotie, mijn bloedeigen boek ‘JIM; De Weg Naar Bakkum’. Met als grootste boodschap: volg die ogenschijnlijk onbereikbare droom, want damn, voor je het weet leef je ‘m.” Een prachtige boodschap, als je het ons vraagt!

Op 2 november ligt het boek van Jim Bakkum in de winkels. De eerste honderd liefhebbers die het boek nu al bestellen hebben geluk: zij krijgen een exemplaar dat de zanger op naam gaat signeren.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door J I M B A K K U M (@jimbakkum)

Lees ook: Idols-sterren Jim en Jamai weer herenigd

Bron: Instagram Jim Bakkum | Beeld: Brunopress