Jim Bakkum doet boekje open over carrière, leven en liefde

‘Eerlijk gezegd ben ik ook wel toe aan een volgende stap’

Jim Bakkum hebben we natuurlijk van puberjochie bij Idols zien opgroeien tot de talentvolle zanger en acteur die hij tegenwoordig is. Ook al heeft hij de zaakjes nu goed voor elkaar, dat betekent niet dat hij op zijn lauweren rust. Integendeel. Bij Beau Monde doet hij een boekje open over z’n carrière, zijn leven en natuurlijk: de liefde.

Kritischer

Sinds een paar weken is Jim te zien in de film Liefde zonder grenzen. De rol zoekt flink de grenzen op. Zo heeft Jim een steamy zoenscène onder de douche met Freek Bartels, zijn lover in deze film. Wat dat betreft heeft Jim maar weinig grenzen, legt hij uit. “Ik vind’t juist cool”, vertelt hij aan Beau Monde. “Zeker qua rollen sta ik op een punt dat ik voor veel opensta. Mijn rol in Liefde zonder grenzen is iets totaal anders dan ik hiervoor heb gespeeld”, aldus Jim. Bovendien blijft hij zichzelf graag uitdagen: “Ik weet dat mensen zeggen: daar heb je hem weer met z’n romcoms, en eerlijk gezegd ben ik ook wel toe aan een volgende stap. Het is niet dat ik nu anti romantische komedies ben, maar ik ben wel kritischer op scripts en rollen”, deelt hij. “Ook word ik steeds bemoeizuchtiger op de set. Ik wil niet een poppetje zijn dat komt opdraven en a, b, c zegt.”

Liefde

Qua liefdesleven is het voor Jim juist omgekeerd: “Ik heb nooit een wilde periode gehad”, vertelt hij. “Het is ook geen leven dat ik heb gemist. Ik heb dat vluchtige nooit zo interessant gevonden”, legt hij uit, maar voegt er nog wel aan toe: “Het is niet dat ik helemaal niks heb uitgespookt.” Inmiddels is hij in elk geval al ruim 14 jaar heel gelukkig samen met Bettina Holwerda.

Dit artikel is gebaseerd op een interview met Jim uit de nieuwste Beau Monde. Voor het volledige interview kun je vanaf woensdag 27 oktober terecht in de winkels, op tijdschrift.land, en op Blendle.

Lees ook: Jim Bakkum zet bijzondere tatoeage voor dochter Molly

Bron: Beau Monde nr. 15 2021 | Beeld: Brunopress