Jim Bakkum geschrokken over kritiek op foto met zijn oma

‘Lieve mensen, het is al lastig genoeg. Veroordeel en oordeel niet zo’, aldus Jim

Al maandenlang moeten we afstand houden van onze dierbaren en fysiek contact mijden. Of dat haalbaar is? De meesten hebben al ondervonden dat dat erg lastig is. Gisteren omarmde Jim Bakkum zijn 93-jarige oma voor het eerst sinds lange tijd weer en daarover kreeg hij veel kritiek.

Lang niet gezien

Op Instagram deelde Jim gisteren een foto waarop hij zijn oma omarmd. Nog nooit in mijn leven mijn oma zo lang niet gezien”, schreef de acteur bij de foto. “In maart werd ze 93 en toen heb ik haar voor het raam gefeliciteerd. Dat was de laatste keer…”. Lichamelijk contact vermeed de acteur sindsdien, maar daar wilde hij nu toch verandering in brengen.

Fysiek contact

“Vandaag vond ik het tijd om eindelijk weer even wat fysiek contact te hebben”, liet Jim gisteren weten. “Voor de ouderen is het zo’n verschrikkelijk eenzaam jaar. Dus vandaag even een bloemetje gebracht en de kids vanuit de auto even zwaaien.”

Kritiek

Jim plaatste een foto van de ontmoeting op Instagram en veel volgers stonden meteen klaar met een mening. “Maar niet zo slim, op foto 1 geen 1,5m of mondkapje!”, reageerde een volger. Een ander adviseerde ook om de volgende keer echt 1,5 meter afstand te houden.

Bijval

Overigens zijn er ook veel mensen die het met Jim eens zijn. Een leven zonder contacten is voor ouderen erg eenzaam, redeneerden zij. “Tijd voor kwaliteit ipv kwantiteit”, reageert een volger.

Al moeilijk genoeg

Ook Jim Bakkum reageerde volgens het AD op de kritiek in zijn Instagram Story. “Ik voelde me er zo rot over omdat de ouderen al zo’n eenzaam jaar hebben, helemaal alleenstaanden. Dus besloot ik om even in de deuropening een bloemetje te geven. En een knuffel en kus, die zij misschien wel zo nodig had”, schreef hij. “Lieve mensen, het is al lastig genoeg. Veroordeel en oordeel niet zo. We doen allemaal ons best.’ 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door J I M B A K K U M (@jimbakkum)

Lees ook: Wat een broekie: Jim Bakkum deelt 16 jaar oude foto van hem en Glennis Grace

Bron: Instagram Jim Bakkum, AD | Beeld: BrunoPress