Jim en Bettina openhartig over gezinsuitbreiding: ‘Je gaat niet roepen dat je op een derde hoopt’

Zwanger worden was niet vanzelfsprekend voor het stel… 

Jim Bakkum en Bettina Holwerda prijzen zich gelukkig. De twee maakten begin september bekend dat ze hun derde kindje verwachten. Eerder liet Jim al weten dat het begin van de zwangerschap voor Bettina behoorlijk pittig is geweest. Opnieuw spreekt Jim, en dit keer ook Bettina, openhartig over de zwangerschap.

Aan Story laten ze weten dat de kans op een zwangerschap klein was.

Droom

Bettina en Jim gaven elkaar op 10 juni 2011 het jawoord. De twee kregen op 22 november 2012 hun eerste kindje, zoon Lux. Hun dochter Posy kwam op 3 maart 2015 ter wereld. Het stel liet altijd weten helemaal gelukkig te zijn met hun gezinssamenstelling. “Dat deden we bewust”, deelt Jim met Story. Het stel wil dolgraag een derde kindje. “Diep in ons hart wilden Bettina en ik nog een kind. Een gezin met drie kinderen is toch altijd een droom van mij geweest.”

Realistisch

Bettina vult haar man aan en vertelt dat zij veel geluk had dat ze zo snel in verwachting raakte van Lux en Posy: “Dat hebben we altijd als een wonder ervaren. Ook omdat we in onze omgeving zagen dat het ook anders kon gaan.” Daarom realiseerde het stel dat zwanger raken, met het oog op hun leeftijd, niet vanzelfsprekend is. “Toen Jim en ik vorig jaar de knoop doorhakten om voor nog een kindje te gaan, was ik 38. Als je realistisch bent, weet je dat de kans op een zwangerschap kleiner is.” Dit is dan ook de reden dat de stel ervoor koos niet bekend te maken dat ze graag nog een kindje wilden. “Dan ga je ook niet roepen dat je op een derde hoopt, want dan blijft iedereen vragen of het al zover is.”

Geluk

Bettina raakte opnieuw snel zwanger en doet het momenteel bewust rustig aan. Voordat het tweetal wist dat Bettina opnieuw zwanger was, hadden ze al besproken dat Bettina het rustiger aan zou doen en bewust werk zou afhouden in deze periode. “Ik wist op dat moment natuurlijk niet of ik wel zwanger zou raken. Maar ik hoopte dat het samen zou vallen. Dat is uitgekomen.”

In tegenstelling tot de eerste twee zwangerschappen wil het stel dit keer niet weten wat het geslacht is van het kindje. Bettina is eind februari uitgerekend.

Lees ook: Pijnlijke fout gemaakt tijdens zwangerschapsaankondiging Meghan Markle

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard, Story | Beeld: Hollandse Hoogte, Harold Versteeg