Zeventien jaar na ‘Que Sí, Que no’ is Jody Bernal terug en dít is zijn nieuwe hit!

Wat vind jij van zijn nieuwe nummer?

Misschien zegt de naam Jody Bernal je niet zoveel, maar zijn zomerhit ‘Que Sí, Que No’ zal je zeker bekend in de oren klinken. Zeventien jaar na zijn monsterhit (ja echt, zeventien jaar!) is de Colombiaanse zanger terug met een nieuwe plaat.

Que Sí, Que No
Jody Bernal is in 1981 geboren in Bogota, Colombia en werd toen hij drie maanden oud was geadopteerd door een Nederlandse familie. Toen hij in 1999 een bezoek bracht aan zijn Colombiaanse familie kreeg hij bij het afscheid een cd met Spaanstalige nummers. Op deze cd stond het nummer ‘Que Sí, Que No’ van de groep El Símbolo. Bernal schreef een eigen versie van het nummer, welke hij ter gehore bracht bij de talentenjacht Your Big Break van RTL 4. Het nummer stond al heel snel op nummer 1 in de hitlijsten, waarna het 15 weken lang de bestverkochte single is geweest. Dit record is tot op de dag van vandaag nog niet verbroken.

Dé zomerhit van 2017?
Lange tijd hoorden we, nadat hij nog een paar hits had gescoord, niet zoveel meer van de zanger. Tot nu, want hij heeft in het geheim een nieuwe plaat uitgebracht. Zijn nieuwe nummer maakte hij in samenwerking met de dj’s Fresh Coast en The Boy Next Door. Het nummer werd voor het eerst op Radio 538 gedraaid in het programma ‘Maak ‘t of Kraak ‘t’, waarin luisteraars bepalen of een nieuw nummer het gaat maken of niet. Radio-dj’s Daniël Lippens en Ivo van Breukelen hielden voor de luisteraars verborgen wie de artiesten waren die het nummer hadden gemaakt. De verrassing was dan ook groot toen bleek dat Bernal de vocals voor zijn rekening had genomen. Het nummer wordt goed ontvangen en staat inmiddels al in de top 100 van iTunes. Wordt dit dé zomerhit van 2017? Wat denk jij?

Bron: NU.nl | Beeld: Videostill