Johan Derksen ziet aangifte van FvD met vertrouwen tegemoet

johan derksen

‘Er komt een advocaat met de Van Dale en zegt: nou, zeg het maar’

Er is de afgelopen paar dagen veel te doen om uitspraken van Thierry Baudet richting Sigrid Kaag. Onder meer bromsnor van dienst Johan Derksen had daar een mening over. Die kwam er alleen niet helemaal soepel uit – zo stelde hij dat ze de FvD-leider moesten ‘liquideren’. Het FvD liet weten dat zij een aangifte tegen de VI-tafelheer voorbereidden. Derksen maakt zich echter geen zorgen, stelde hij in de uitzending van gisteravond.

Korte samenvatting

Mocht je het gemist hebben: Baudet sprak tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen in de Tweede Kamer over Sigrid Kaag en linkte haar studietijd in Oxford aan onbewezen claims van internationale spionage. Uiteindelijk liep het volledige kabinet daarna de zaal uit en werd de spreektijd van Baudet beëindigd.

Daar vond Derksen wel iets van. In Vandaag Inside noemde hij De FvD’er ‘een gek’, die ze ‘gewoon moeten liquideren’. Direct erna zette hij het weg als een verspreking: hij bedoelde ‘elimineren’, ofwel ‘de Kamer uit schoppen’. Die correctie mocht niet baten: Baudet was boos en zijn partij liet weten dat ze een aangifte tegen Johan Derksen voorbereidden.

Woordenboek

In de VI-uitzending van donderdagavond kwamen de heren nog even terug op het incident. Presentator Wilfred Genee liet op zijn beurt nog een aantal andere definities van het woord zien. Daarop deelde De Snor: “Als hij zo dom is om een aanklacht in te dienen, dan komt een advocaat met de Van Dale en zegt: nou, zeg het maar.” Derksen maakt zich duidelijk nergens druk om.

‘Rumoer’

“Ik begrijp niet dat mensen die het gezien hebben, zich zo druk maken. Ik heb vernomen dat er op social media enorm veel rumoer was, maar ik heb het niet, dus ik heb het niet gezien. Ik ben me van geen kwaad bewust”, aldus Derksen.

Lees ook: Kabinet verlaat vergaderzaal na uithaal richting Sigrid Kaag

Bron: Metro Nieuws, Panorama | Beeld: BrunoPress