Johan Derksen lijkt definitief afscheid te nemen van Veronica Inside

Johan Derksen afscheid Veronica Inside

De presentator geeft nog eenmaal een verklaring aan De Telegraaf

Het was een roerige periode voor het populaire voetbalprogramma Veronica Inside. De rust leek afgelopen week teruggekeerd, tot nu. Presentator Johan Derksen geeft namelijk nog eenmaal een verklaring aan De Telegraaf over de ophef rondom zijn uitspraken in het programma. Dat is niet het enige dat Derksen lijkt te doen, want in zijn verklaring lijkt het alsof de presentator al definitief afscheid heeft genomen van Veronica Inside.

Mediaoorlog

Nog voor de veelbesproken uitspraak van Johan Derksen in het programma Veronica Inside, spraken John de Mol en consorten vol lof over Johan, Wilfred en René. Er werd zelfs nagedacht om een dagelijkse talkshow van het programma te maken, zo laat Johan in zijn verklaring weten. Na het maken van ‘een verkeerde grap’ zoals Johan het zelf noemt, ontploften de media en ontstond er een heuse mediaoorlog. Daarna hoorde Derksen niets meer van De Mol. “Nadat mijn grap vervolgens een mediaoorlog teweeg bracht, hebben we niets meer van de heren vernomen. Daarom weet ik me geen raad met al die lofuitingen. Hebben ze nou veel verstand van televisie, of zijn het slechts notoire opportunisten?”, aldus Derksen.

Beste moment om uit het programma te stappen

Voor Derksen is er geen twijfel over mogelijk dat dit het beste moment voor hem is om uit het programma te stappen. “Ik heb geen idee of u mij ooit nog terugziet in Veronica Inside, maar een mooier afscheid dan de stekker eruit te trekken na een kijkcijferrecord van 1,7 miljoen bestaat niet.”

Mediarel Veronica Inside

De rel rondom Derksen ontstond nadat de voormalig voetballer zijn menig gaf over rapper Akwasi. De rapper stond eerder tijdens het Black Lives Matter-protest op de Dam te schreeuwen over racisme in Nederland. Volgens Derksen was Akwasi een ‘ontzettend vervelende raaskallende rapper’. Later liep het volledig uit de hand toen tijdens de uitzending van Veronica Inside een foto van een zwarte piet werd getoond. Derksen antwoordde vervolgens grappend: “Weten we zeker dat dat niet Akwasi is?”

Ophef na laatste uitzending

Er wordt van alle kanten nog geprobeerd om het programma na alle ophef te redden. Tot het in de laatste uitzending helemaal mis loopt, want Wilfred Genee schaart zich niet achter Johan en René. Presentator René van der Gijp zegt hierover dat de uitzending niet van tevoren was voorbereid. “Normaal wil Johan wel even van tevoren weten wat er gebeurt. Maar hij was er niet van op de hoogte dat er mensen aan tafel zaten en dat Wilfred ons voor het Joegoslaviëtribunaal zou zetten. Je kan er wel van uitgaan dat het klaar is”, zo vertelde René eerder al aan RTL Boulevard.

Het is nog niet officieel bekend wat er met het programma Veronica Inside zal gebeuren en of Johan Derksen daadwerkelijk afscheid zal nemen van zijn geliefde programma.

Lees ook: Kijkers Veronica Inside gaan los op Twitter na beladen uitzending

Bron: RTL Boulevard | Beeld: ANP – Portret Johan Derksen. Copyright Marcel Jurian de Jong