Johan Derksen haalt uit naar andere talkshows en steekt middelvinger op

Derksen

Derksen stak zijn mening gisteravond niet onder stoelen of banken

De drie mannen van Vandaag Inside verschenen gisteravond ‘gewoon’ weer op de buis. René van der Gijp, Wilfred Genee en Johan Derksen stopten er ruim twee weken geleden mee toen er ophef ontstond rond een uitspraak van Johan. Ondanks de kritiek keerde het drietal toch terug, al had Johan nog wel wat te zeggen over de hele ‘kaarsrel’.

Ophef

De ophef rondom Johan bleef gisteren – zoals verwacht – niet onbesproken. De voetbalanalist legde zelfs zelf uit waarom het programma twee weken van de buis is geweest. “Ik ben niet gestopt omdat de hysterische dames over mij heen vielen, of omdat de talkshowhosten zich als hypocriete mensen gingen gedragen – het leek wel alsof Jinek werd gepresenteerd door Arie Boomsma. Daar stap je niet voor op. Ik ben opgestapt toen ik overal uitgesodemieterd was en de woke-gemeenschap heel veel lawaai maakte. Maar daar ben ik wel tegen bestand.”

Wel liet hij blijken dat het nooit zijn bedoeling was om mensen te kwetsen. “De mensen die dus echt getroffen zijn door seksueel geweld. Die kan ik hiermee gepijnigd hebben en dat was nooit mijn bedoeling”, aldus Johan. “Ik ben helemaal verantwoordelijk. Ik kan alle mannen in Nederland aanraden om nooit iets te vertellen, want de samenleving probeert je te vernietigen.”

Excuses blijven uit

Derksen gaf verder aan dat hij vooral teleurgesteld was in de reactie van Talpa. Het bedrijf zou namelijk niet achter het trio hebben gestaan. “Er kwam een werkelijk gênant persbericht naar buiten van Talpa: dat wij ‘heel nederig die avond onze excuses zouden aanbieden’. Ik was er even heel goed zat van. En dan krijg je het probleem natuurlijk dat al die mensen aan de talkshowtafels heel braaf en politiek correct gaan eisen dat ik mijn excuses moet aanbieden. Ik moet ‘sorry’ zeggen of ‘het spijt me’. Maar zij hoeven mij de woorden niet aan te geven, ik red me heel goed”, stelt hij. Een excuses gaf hij dan ook niet.

Uiteindelijk had Johan nog wel iets te zeggen tegen alle talkshows… “Voor talkshowtafels die, om te scoren, riepen dat Derksen zijn excuses moet aanbieden, heb ik maar één gebaar. En dat is… deze”, zei Johan terwijl hij zijn middelvinger op stak, waarna het publiek hem een applaus gaf.

Lees ook: Erik ten Hag over terugkeer Johan Derksen: ‘Dan kan Overmars ook terug naar Ajax’

Bron: Hart van Nederland, DvHN | Beeld: BrunoPress