Johan Derksen (72) stopt volgend jaar met televisie: ‘Ik ga het niet missen’

Johan-Derksen-stopt

De voetbalanalyticus is al 24 jaar op televisie

Johan ‘De Snor’ Derksen (72) hangt volgend jaar zijn tv-carrière aan de wilgen. De voetbalanalyticus heeft in een interview aangegeven te gaan stoppen met het maken van televisie. Sterker nog, Johan wil daarna ook niet meer herkend worden. En daar gaat hij een grote ingreep voor doen. 

Laatste seizoen

Binnenkort zal er een nieuwe kop aan de tafel van Veronica Inside zitten. Johan Derksen heeft in een interview met AD bekendgemaakt dat hij er na 24 jaar mee stopt. Gelukkig hoeven we hem bij het EK voetbal en de daarop volgende sportzomer niet te missen, want Johan zal nog een seizoen van Veronica Inside meedraaien. Dit zal zijn laatste seizoen worden. Wie hem gaat vervangen, is nog niet bekend.

Een ander format

Johan geeft in het interview aan dat hij de televisiewereld ook niet gaat missen. “Ik doe al 24 jaar hetzelfde kunstje, maar het gaat me tegenstaan. Ik betrap mezelf erop dat het steeds meer op de automatische piloot gaat”, deelt de voetbalanalist. Toen er door corona geen voetbal was, hebben ze het tijdens Veronice Inside gehad over de actualiteit van de dag. Dit format zag Johan wel zitten, en zelfs de directie van Talpa had hier oren naar. Johan: “Ik ben wel een beetje klaar met dat geouwehoer over Messi en Maradona. Alles wat gebeurt, is voorspelbaar.”

‘Ik heb geen zin meer om door te kabbelen’

Toch kon Johan niet rekenen op de steun van zijn collega’s van Veronica Inside. In het interview deelt hij zijn ongezouten mening over de andere heren. “René van der Gijp vond vijf avonden te veel en Wilfred Genee vond plotseling dat radioshowtje zo leuk. Ik vind het weerzinwekkend wat ze daar doen. Met ongelooflijke kutmuziek, Boulevard-achtige onderwerpjes en twee volwassen mensen die twee uur lang om Wilfred zitten te lachen. Maar goed, dat is zijn keus. Maar dan wordt het voor mij tijd om te stoppen. Ik heb geen zin meer om door te kabbelen.”

Onherkenbaar

We hoeven ook niet te verwachten dat Johan na volgend jaar bij een andere talkshow aanschuift. De voetbalanalyticus zit hier namelijk niet op te wachten. Het liefst wil hij straks helemaal niet meer herkend worden. Hiervoor is hij bereid om zelfs zijn kenmerkende snor eraf te halen. Wauw!