Johan Derksen onder vuur door gewaagde uitspraken: “Alles aan Humberto Tan is gemaakt”

Derksen

Johan Derksen noemde onder andere Humberto Tan ‘gemaakt’

RTL is niet blij met Johan Derksen na een aantal pittige uitspraken over zijn collega’s en werkgevers. De voetbalanalyticus gaf in de uitzending van Voetbal Inside felle kritiek op RTL-baas Erland Galjaard, Roland Molendijk en Humberto Tan. Wilfred Genee probeerde de boel nog te redden door de uitspraken van Derksen te nuanceren, maar dit mocht niet baten. 

AD-columniste Angela de Jong schreef onlangs een vernietigende column over het steeds verder dalende niveau van de programma’s van RTL en Derksen gaf aan het hier roerend mee eens te zijn.

Humberto Tan
“Het is gewoon slecht.” Collega-presentator Wilfred Genee probeerde de boel te sussen door te stellen dat dit wel heel ver ging om meteen te zeggen, maar Derksen ging onverstoorbaar door: “Het heeft met smaak te maken. Ik zit net naar de tv te kijken. Vanavond op RTL4: Humberto en daarna Nick en Simon. Nou dan ga ik nog liever naaktzwemmen in het bos.”Humberto krijgt het nog verder voor de kiezen: “Alles is gemaakt aan die man. En al die bekende Nederlanders die daar aanschuiven, die zijn met hetzelfde sop overgoten en zitten zich ook aan te stellen. Het zijn volwassen mensen die zich gedragen als kleuters.”

Onvolwassen
Vervolgens is Roland Molendijks aanwezigheid bij RTL Boulevard aan de beurt: “Zit ik mij weken te ergeren aan een geweldige lul in RTL Boulevard en dan lees ik in de krant dat hij er zit omdat hij een boezemvriend is van de zenderbaas van RTL4. Als dat je reden is! Wilfred, jij zit hier toch ook niet omdat jij de boezemvriend bent van de baas van RTL?” Ook RTL-baas Galjaard ontspringt de dans niet en Derksen geeft af op diens onwil om in te gaan op kritiek: “Maar als de directeur van RTL 4 één keer kritiek krijgt in het AD geeft hij geen commentaar. Want dan is meneer op zijn teentjes getrapt. Oh, wat onvolwassen van iemand die een mediabedrijf runt.”

Niet te ver
Het AD stelt dat er intern bij RTL geïrriteerd is gereageerd op de uitspraken van de besnorde voetbalexpert, maar Derksen zelf stelt dat hij nog niets heeft gehoord van zijn bazen. Johan is in ieder geval geenszins voornemens een blad voor de mond te nemen: “Ik vond niet dat ik te ver ging. Op het moment dat ik op welke manier dan ook een spreekverbod krijg bij RTL dan is het even goeie vrienden, maar schuif ik niet meer aan. Ik rijd niet naar Hilversum om met de handrem erop te praten.”

Wil jij dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: AD | Beeld videostill RTL XL