Johan Derksen toont zijn zachte kant en praat over zijn overleden vrouw

Johan Derksen

Johan: ‘Mensen zien mij vaak als een imbeciele gek’

Johan Derksen staat erom bekend dat hij snoeiharde grappen maakt en het hem helemaal geen fluit uitmaakt wat anderen van hem denken. Toch heeft ook hij een zachte kant en juist die kant liet hij zien op de bank bij Linda’s Zomerweek. In deze derde aflevering had Derksen het over zijn overleden vrouw en over het overlijden van de vrouw van zijn sidekick René van der Gijp. 

Deze kant hadden we nog niet eerder gezien.

Rouwen

Johan begint met vertellen over de periode waarin zijn vrouw is overleden en hoe hij is veranderd door die gebeurtenis in zijn leven. Hij bleef achter met zijn 12-jarige dochter en dat vond hij toch wel erg lastig. “Toen dacht ik: ik moet echt weer een vrouw in huis halen, zodat die gezinssituatie hersteld wordt. Ik heb gewoon de verkeerde vrouw in huis gehaald. En dat is niet om haar te beschuldigen, maar ik maakte gewoon een verkeerde keuze. Ik zat nog in een rouwproces.”

Steunen

Juist door de ervaringen uit die tijd kon hij een enorme steun zijn voor René van der Gijp. Hij stond dus ook gelijk voor hem klaar toen hij het nieuws hoorde. Hij sprong in zijn auto en stond binnen no-time bij hem op de stoep.  “Ik was ervaringsdeskundige, hè”, vertelt Derksen daarover. Linda de Mol benoemd dat Johan dus wel degelijk een zachte kant heeft en vraagt of hij die ook op de televisie gaat laten zien. Op die vraag antwoordt hij: “Nou, het lullige is, mensen zien mij als een imbeciele gek. Mensen vragen altijd aan mijn collega’s: ‘Is-ie echt zo?’ En als ik ze dan onderweg tegenkom, zeggen ze bijna teleurgesteld: ‘Oh, je valt best mee’, haha.”

Notting Hill

In het programma vertelde Johan Derksen ook een geheimpje. De voetbalexpert vertelde dat hij heel graag naar romantische komedies kijkt, nadat hij alle wedstrijden van de week heeft gekeken. Hij vindt andere films maar niks. Films als Notting Hill kan hij geen genoeg van krijgen! Wij ook niet hoor, Johan…

Lees ook: Wow! ‘Juf Ank’ uit de Luizenmoeder gaat heel iets anders doen dan acteren

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: LindaNieuws | Beeld: videostill Linda’s zomerweek