John de Bever onthult hoeveel hij is afgevallen tijdens Expeditie Robinson

john de bever

‘Is die weegschaal wel goed?’

Als je Expeditie Robinson volgt, dan weet je natuurlijk dat het flink afzien is voor de deelnemers. Vorige week onthulde Saar Koningsberger al hoeveel kilo zij was verloren tijdens het ultrazware programma. Nu vertelt ook afvaller John de Bever hoeveel hij is, uh, afgevallen.

Startgewicht

Met een bijzonder mager dieet van héél weinig rijst en meel, zit er voor de Expeditieleden absoluut geen feestmaal in. Niet al te verwonderlijk dus, dat zij tussen de fysieke beproevingen en de continue honger door behoorlijk wat kilo’s kwijtraken. Op het Instagramaccount van Expeditie Robinson staat nu een video waarin de afvaller John de Bever te zien is vlak nadat hij het afvallerseiland heeft verlaten. “Voor de Expeditie woog ik ongeveer 83. Dus we gaan eens even kijken wat ik nu weeg. Ik ben benieuwd!”, voegt hij eraan toe. Wanneer John daadwerkelijk op de weegschaal stapt, kan hij zijn ogen echter bijna niet geloven.

Kapotte weegschaal?

De Bever twijfelt zelfs of de crew hem wel een functionerende weegschaal heeft gegeven. “Is die weegschaal wel goed?” vraagt hij verbaasd. “Hij staat hier op 73.” Wow! De oud-voetballer had dit absoluut niet zien aankomen. “Da’s 10 kilo bijna…ik schrik ervan”, vertelt hij. Ook vraagt hij zich af of het wel goed is om in 17 dagen zoveel af te vallen. (Mocht jij je nu dezelfde vraag stellen: nee, dat is dus absoluut niet goed. Diëtisten raden dit soort diëten af.)

Feestmaal

Na het afzien en zijn eliminatie net voor de samensmelting, is er dan toch één lichtpuntje aan de horizon voor John de Bever. Hij krijgt namelijk een flink feestmaal voorgeschoteld. Wanneer hem een bord vol lekkers wordt voorgeschoteld, zegt nog bescheiden: “dat kan ik niet op natuurlijk, dat snappen jullie ook wel, hè?”

Lees ook: Om deze reden vangen Expeditie Robinson-deelnemers dit jaar amper vis

Bron: Instagram Expeditie Robinson | Beeld: RTL (Tom Cornelissen)