John van den Heuvel had ruzie met Peter R. de Vries graag uitgepraat

John-van-den-heuvel

De twee hadden al langere tijd onenigheid

John van den Heuvel praat in de YouTube-serie Open Kaart van Robbert Rodenburg openhartig over het verlies van Peter R. de Vries. De twee hadden al wat langere tijd ruzie, en de misdaadverslaggever vertelt dat hij “er alles voor over had” om de ruzie nog uit te kunnen praten. 

Onenigheid

Van den Heuvel en De Vries hadden al langere tijd onenigheid. De misdaadverslaggever legt uit: “Over een weer verwijten maken naar elkaar, niet meer in gesprek, maar via WhatsApp dingen uitpraten. Ik had er alles voor over gehad om die ruzie nog uit te praten, maar dat is niet gebeurd. Dat is heel spijtig.”

Boze blikken

Wat het nog verdrietiger maakt, is dat hij zijn kinderen altijd heeft meegegeven om nooit met ruzie de deur uit te gaan. “Binnen ons eigen gezin zeggen we altijd: niet met ruzie weggaan, want je weet nooit wat er kan gebeuren. Je laatste herinnering is dan die ruzie.” Van den Heuvel en De Vries zagen elkaar een week voordat De Vries werd neergeschoten. “Toen hebben we alleen maar boze blikken staan uitwisselen.” Negen dagen later overleed De Vries.

Te laat

Van zijn omgeving krijgt Van den Heuvel veel te horen dat dat de ruzie tussen hem en De Vries wel weer goed zou zijn gekomen. “Dat denk ik ook wel. We hadden het waarschijnlijk wel als volwassen mensen uitgepraat. Maar dat moment is helaas niet gekomen.”

Lees ook: Rechtbank heropent moordzaak Peter R. de Vries na nieuwe stukken

Bron: Shownieuws | Beeld: BrunoPress