‘Johnny de Mol gechanteerd en bedreigd door ex-vriendin’

Hij heeft samen met zijn vader John de Mol aangifte gedaan

Het is jaren geleden dat Johnny de Mol en Shima Kaes een stelletje waren. Toch achtervolgt ze hem nog steeds. Althans, dat zeggen Johnny en zijn vader, Talpa-oprichter John de Mol. Zij voelen zich bedreigd en gechanteerd door Shima en hebben aangifte gedaan van poging tot afdreiging. Dat schrijft De Telegraaf

Familiegeheimen

Volgens de krant werkt Shima aan een biografie. Hierin is ze van plan om intieme details over de familie De Mol en over haar relatie met de presentator te delen. Als de familie deze geheimen niet in het boek wil, zit daar een prijskaartje aan. Zo zou Shima twee juridische adviseurs via een deurwaarder aan Johnny, John en Johnny’s moeder Willeke Alberti hebben laten weten dat zij bereid was ‘aantoonbaar bewijsmateriaal’ aan hen over te dragen. Voor een financiële schikking, dat wel.

Aangifte

Hier gaan Johnny en John niet mee akkoord. De advocaat van de familie, Peter Plasman, noemt de actie van Shima dan ook ‘een doorzichtige en ranzige poging de familie De Mol geld af te troggelen.’ Johnny en zijn vader hebben dan ook aangifte gedaan van poging tot afdreiging. Afdreiging is hierin een vorm van afpersing waarbij geen gebruik wordt gemaakt van geweld. Hierbij gaat het vaak om het dreigen met het onthullen van een geheim.

Lees ook: Johnny de Mol onder vuur na grensoverschrijdend gedrag in programma

Bron: De Telegraaf | Beeld: Videostill ‘Mama’