Johnny de Mol onder vuur na grensoverschrijdend gedrag in programma

Johnny de Mol

De presentator kwam volgens kijkers wel heel dichtbij een kandidaat

Johnny de Mol (41) wordt beschuldigd van ‘ongepast’ en ‘grensoverschrijdend’ gedrag. Dat gebeurde nadat de presentator wel heel dichtbij een kandidaat kwam in zijn programma Thank You For The Music. Kijkers zijn not amused over de actie van de De Mol, maar Talpa stelt nu dat het fragment uit zijn verband is getrokken.

Kandidaat omhelst

In het bewuste fragment zingt de 26-jarige Ryan Song het nummer Arcade van Songfestival-winnaar Duncan Laurence. Vervolgens zien we dat Johnny de Mol op het podium klimt en achter de zanger gaat staan. De presentator ruikt een paar keer in de nek van Song en slaat zijn armen om zijn middel heen. Presentatrice Marlayne Sahupala ziet het gebeuren en grijpt snel in. Hoofdschuddend trekt zij De Mol weg bij de kandidaat. Kijkers zijn woedend op de presentator en laten massaal boze reacties achter op zijn Instagrampagina: ‘Misselijkmakend’, ‘Om van te kotsen’ en ‘Je moet je schamen’, zijn enkele reacties.

Uit zijn verband getrokken

Het mag duidelijk zijn dat het gedrag van Johnny volgens kijkers absoluut niet door de beugel kan. Producent Talpa laat echter weten dat de vork anders in de steel zit, volgens hun is het fragment uit zijn verband getrokken. “Iedereen in de studio was dolenthousiast over het optreden van Ryan, uit het team van Marlayne. Als captain van het concurrerende team springt Johnny uit enthousiasme op het podium waardoor hij hem probeert af te leiden tijdens zijn optreden en punten voor zijn team probeert te vergaren. Dat is ook onderdeel van het spel in Thank You For The Music”, verklaart een woordvoerster van Talpa Network.

Goede score neerzetten

Marlayne sprong volgens de zender tussenbeide zodat Ryan ongestoord kon blijven zingen en daarmee een goede score kon neerzetten. “Het was absoluut niet Johnny’s bedoeling om Ryan met zijn reactie een ongemakkelijk gevoel te geven en Johnny heeft hem dat na de uitzending ook laten weten. Ryan heeft Johnny gezegd dat hij hem niets kwalijk neemt, dat hij blij is met zijn deelname aan het programma, de kansen die hij hierdoor heeft gekregen en alle enthousiaste reacties op zijn optreden.”

Bekijk hieronder het fragment:

Lees ook: Bridget Maasland klapt uit de school over ex-liefje Johnny de Mol

Bron: AD | Beeld: Videostill YouTube