Johnny de Mol stopt definitief als presentator HLF8

johnny de mol

‘Deze hele periode valt Johnny zwaarder dan gedacht’aldus Talpa

Alle aanklachten tegen presentator Johnny de Mol zijn afgedaan door het Openbaar Ministerie, werd eerder deze maand bekend. Toch keert de zoon van Talpa-baas John de Mol niet terug als presentator van HLF8. Dit is vanmiddag bekendgemaakt.

 

Valt zwaar

“Ondanks de positieve uitslag van het onderzoek, valt de weerslag van deze hele periode Johnny zwaarder dan gedacht”, laat Talpa weten in een verklaring aan Shownieuws. “Hij wil zich daarom volledig richten op zijn welzijn en dat van zijn directe omgeving.” Deze beslissing was echter niet makkelijk voor de presentator. “Hij is de redactie van HLF8 ontzettend dankbaar voor de tomeloze inzet en het mooie avontuur dat ze met elkaar hebben beleefd. En wil dit moment nog een keer aangrijpen om iedereen te bedanken voor alle warme berichten die hij de afgelopen periode heeft mogen ontvangen.”

Talpa laat in de verklaring weten dat ze de keuze van Johnny respecteren. “We kijken terug op een enerverende periode waarin hij ons als host van het programma mooie, emotionele en spraakmakende momenten heeft bezorgd.” Hoe het nu verder gaat? HLF8 blijft gewoon op de buis, maar dan met andere presentatoren. “Voorlopig presenteren Hélène Hendriks en Leonie ter Braak afwisselend HLF8. Zodra er meer te melden is, dan laten wij dit weten”, aldus de producent.

Beschuldigingen

Eind april stopte Johnny de Mol als presentator van HLF8, na een nieuwe beschuldiging van seksueel misbruik. “Bovenop de eerdere beschuldigingen en verdachtmakingen is er deze week een nieuwe, anonieme valse beschuldiging geuit. Daardoor wordt het voor mij en de redactie onmogelijk om dit werk voort te zetten”, zei hij destijds in zijn laatste uitzending.

Het Openbaar Ministerie oordeelde eerder dit jaar al dat uit deze melding ‘geen concrete beschuldiging of strafbaar feit te halen valt’. Het OM seponeerde tevens de aangifte van mishandeling en poging tot doodslag van zijn ex Shima Kaes. Het onderzoek leidde niet tot voldoende bewijs. Momenteel lopen er geen strafzaken meer tegen de presentator.

Lees ook: Johnny de Mol vraagt OM hem te vervolgen na aangifte ex-verloofde

Bron: Panorama | Beeld: Brunopress