Johnny Lion, bekend van ‘Sophietje’, op 77-jarige leeftijd overleden

johnny lion
Johnny Lion had in 1965 een hit met Sophietje

Zanger Johnny Lion, bekend van zijn hitsingle Sophietje uit 1965, is op 77-jarige leeftijd overleden. Lion, pseudoniem van John van Leeuwarden, was al een ruime tijd ziek voordat hij overleed. Tijdens zijn carrière was hij actief als zowel zanger als acteur.

Zij dronk ranja met een rietje…

Nieuws

Vriend en collega-zanger Rob de Nijs maakte het nieuws van Lions overlijden bekend. “Vanavond kwam het trieste bericht dat John na een periode van ziekte is komen te overlijden. R.I.P John”, werd er op de officiële Facebookpagina van Rob de Nijs geschreven. Volgens Shownieuws leed de zanger al lange tijd aan de ziekte van Alzheimer. Ook kwam daar nog longkanker bij, waardoor hij uiteindelijk overleed op 77-jarige leeftijd.

Muzikant

John van Leeuwarden had als Johnny Lion een aantal hits, waarvan zijn grootste de nummer één-hit Sophietje. Dit nummer was een ode aan zijn toenmalige vriendinnetje Sophie van Kleef. Zijn nummer Tjingeling deed het ook nog aardig, maar haalde de top 10 niet. Zijn single Alleen in Dallas werd nog wel een hitje. Hij speelde samen met zijn band Johnny & His Jewels, die later omgedoopt werd tot The Jumping Jewels.

Luister nog een keer naar Sophietje:

Lees ook: Kijkers vol lof over alleenstaande moeders in Steenrijk, straatarm

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Shownieuws, NOS | Beeld: Videostill