Jongen (10) laat hartverscheurend briefje achter omdat hij een pandaknuffel niet kan betalen, maar dan gebeurt er iets geweldigs!

pandaknuffel
Wat een prachtig gebaar!

Dolblij werd de tienjarige Leon Ashworth toen hij een prachtige pandknuffel in de winkel zag liggen. Helaas was zijn vreugde van korte duur, want zijn moeder kon zich het knuffeldier niet veroorloven. Teleurgesteld liet hij de panda in de winkel achter. Hij wilde het pluche beest echter zo ontzettend graag hebben, dat hij een vriendelijke, maar klemmende boodschap op de doos scheef waar de knuffel inzat.

“Mijn moeder heeft niet genoeg geld om ‘pandy’ voor me te kopen. Op 15 juni kan ze ‘m wel voor me kopen. Koop de knuffel alsjeblieft niet, dat zou me zo verdrietig maken en dan moet ik huilen. Heel erg bedankt van hopelijk de toekomstige eigenaar.” De moeder van Leon kreeg echter nooit de kans om de knuffel te kopen, want hij was al weg. Wat bleek? Het personeel van de winkel had de knuffel al voor de jongen gekocht.

Oproep
Nadat de winkelmedewerkers de boodschap van Leon zagen, hadden ze wat geld bij elkaar gelegd om de knuffel voor de jongen te kopen. Het personeel plaatste vervolgens een oproep op Facebook om zo in contact te komen met de kleine schrijver. Debbie Ashworth herkende meteen het handschrift van haar zoon en nam contact op met de medewerkers.

Geweldig cadeau
Leon kreeg een uitnodiging om naar de winkel te komen om een speciaal cadeau in ontvangt te nemen. Je voelt ‘m vast al aankomen: hij krijg zijn felbegeerde Pandy! Leon was dolgelukkig met zijn pluche vriend. Leons familie heeft een moeilijke tijd achter de rug omdat zijn broertje of zusje dood is geboren en konden daarom wel een verzetje gebruiken. Leon had zelf al wat geld gespaard voor Pandy, maar dat heeft hij gedoneerd aan een organisatie die steun biedt aan families die een kind verloren.

Bron en beeld: David Bateman