Joop van den Ende was nog altijd bevriend met Tina Turner: ‘Enorme klap’

joop van den ende

In een verklaring laat de theaterproducent weten diep geraakt te zijn door het overlijden van de zangeres

Joop van den Ende had nog altijd goed contact met Tina Turner na hun samenwerking voor de musical over haar leven en carrière. In een gezamenlijke verklaring met zijn vrouw Janine laat hij weten diep geraakt te zijn door haar dood. 

Musical

In 2015 benaderde Joop van den Ende Tina Turner met de plannen voor de musical, maar de zangeres sloeg het aanbod eerst af. “Ze had zich in Zwitserland teruggetrokken met haar man Erwin Bach en wilde na alle turbulentie en alle successen vooral rust”, vertelt de theaterproducent. Toch wist hij haar te overtuigen. Ze vond het belangrijk om de wereld te laten zien dat het leven altijd weer een herkansing biedt. Voor haar was de musical een pleidooi voor hoop en levenskracht.”

Hechte band

Tijdens het maken van de musical was de band tussen van den Ende en Tina Turner heel hecht. “We merkten dat het haar zwaar viel, omdat ze alles weer moest herbeleven: de bittere armoede, het misbruik, het racisme”, gaat de theaterproducent verder. Maar gaandeweg veranderde er iets: Tina begon te beseffen dat de musical haar muzikale erfenis naar de toekomst zou brengen. Het was haar afscheid als artiest en als wereldster. Dat was emotioneel en tegelijk positief. Ze gaf haar uitzonderlijke talent en haar ongekende doorzettingsvermogen door naar de volgende generaties.”

Bevriend

Na de samenwerking voor de musical hebben Joop en zijn vrouw Janine altijd contact gehouden met Tina Turner. Hoewel ze wisten van haar ziekte, is haar overlijden voor het stel een enorme klap, zo schrijven ze. “We zullen de herinneringen aan haar zorgvuldigheid en aan haar klasse voor altijd koesteren.”

Lees ook: ‘Queen of Rock & Roll’ Tina Turner overleden

Bron: RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld