Jörgen Raymann zet definitief punt achter entertainmentcarrière

jorgen raymann

De comedian en presentator is klaar met de entertainmentwereld

Jarenlang was hij te zien op tv en op de planken met zijn bekende typetje ‘Tante Es’ en nog vele andere komische rollen. Maar Jörgen Raymann is helemaal klaar met een rol in de spotlight, en hij houdt het dan ook definitief voor gezien in de showbizz.

Jörgen Raymann zwaait af

In een interview met Story vertelt de comedian over deze ingrijpende beslissing. “Het is eigenlijk door de pandemie gekomen”, legt hij uit. Het zit namelijk zo: “Ik zou in 2020 met Paul de Leeuw de hoofdrol delen in de musical Hello Dolly. Paul had net zijn première beleefd, maar een paar dagen later ging Nederland vanwege de pandemie op slot. Van het ene op het andere moment was mijn agenda leeg.” En voor een podiumbeest en entertainment-veteraan als Raymann kwam dat hard aan.

Financiële problemen

Extra moeilijk voor de entertainer was dat hij vlak voor de pandemie financieel in zwaar weer had gezeten. Zo deelt de comedian openhartig: “Ik verloor dat jaar tachtig procent van mijn inkomen. En dat, terwijl ik net was opgekrabbeld uit een financieel dal.” Hoewel het hem namelijk voor de wind ging in zijn hoogtijdagen, bleek dat hij met een flink gat in zijn hand een hoop schulden had opgebouwd. “We gingen ook vaak naar Amerika. Daar gingen we dan twee weken zitten en winkelden we dagelijks voor duizenden euro’s”, deelt hij. Met als gevolg: een half miljoen euro’s in de min op zijn bankrekening.

Drastische veranderingen

Als gevolg van die schulden moest Raymann zijn leven ‘drastisch veranderen’, deelt hij met Story. Nu heeft de comedian en presentator door zijn leven al flink wat verschillende projecten op zijn naam mogen schrijven. Maar een stap zoals dit hadden we dan weer niet aan zien komen. Van zijn vroege succes bij The Comedy Factory en Raymann is Laat tot het bekende typetje Tante Es – voorlopig hoeven we Jörgen Raymann dus niet terug op de buis te verwachten.

Lees ook: Huh? Had jij deze Boer zoekt Vrouw-boerin in The Passion gespot?

Bron: Story | Beeld: Brunopress