Zo ziet Julie Andrews uit The Sound of Music er nu uit

Julie Andrews The Sound of Music

Ook blikt ze terug op de iconische bruiloft in de film

The Sound of Music verscheen op 17 februari 1966 voor het eerst in Nederland op het witte doek. De film veroverde een plekje in vele harten en wist maar liefst 10 Oscar-nominaties in de wacht te slepen. Hoewel de film al meer dan 52 jaar geleden uitkwam, kijken velen The Sound of Music nog elk jaar trouw tijdens kerst.

De film is nog steeds een groot succes.

Maria

De destijds 30-jarige Julie Andrews kroop in de huid van Maria en Christopher Plummer vertolkte de rol van Captain Georg von Trapp. Naast de fantastische liedjes in de film is de trouwscène een van de hoogtepunten in de film. Om te vieren dat The Sound of Music nog steeds een groot succes is, nam Julie Andrews opnieuw een kijkje in de kerk waar haar karakter Maria het jawoord gaf aan Captain Georg von Trapp.

Bekijk de clip hieronder.

 

Acteercarrière

Na het succes van The Sound of Music was Julie Andrews in vele films te zien waaronder de kaskrakers Victor Victoria en The Princess Diaries. Hoewel de actrice inmiddels 83 jaar is, is ze nog niet met pensioen. Zo had ze haar eigen programma Julie’s Greenroom in 2017 en spreekt de de stem van Karathen in in de film Aquaman. Aquaman is binnenkort in de bioscoop te zien. Julie twijfelde aanvankelijk of ze de stem van Karathen wel in wilde spreken, maar haar kleinzoon wist haar over te halen. “Julie vertelde hem dat ze was gepolst voor de film, en hij is blijkbaar liefhebber van mijn werk”, vertelde Aquaman-regisseur James Wan aan BuzzE. “Hij heeft zijn oma overgehaald en daar ben ik erg dankbaar voor.”

Privéleven

Julie stapte twee keer in het huwelijksbootje. Ze gaf voor het eerst het jawoord aan Tony Walton, maar scheidde na een paar jaar van hem. Met Tony kreeg ze dochter Emma. In 1969 stapte ze in het huwelijksbootje met regisseur Blake Edwards. Met hem adopteerde ze dochters Amy en Joanna. Ook droeg ze bij aan de zorg van Jennifer en Geoffrey, kinderen uit het eerdere huwelijk van Blake. In 2010 stierf Blake, de twee waren 41 jaar getrouwd.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Miss Julie and Toby wish you all a very happy #nationalpuppyday

Een bericht gedeeld door Julie Andrews (@julieandrews) op

Lees ook: Zo ziet Amanda Woodward uit Melrose Place er nu uit

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Town and Country, IMDB, Telegraaf | Beeld: videostill The Sound of Music