Dacht jij altijd dat het toiletmeisje een jurkje aan had? Je hebt het hartstikke fout!

Het is helemaal geen jurkje!

Dacht jij -net als wij- dat het toiletmeisje een rokje of jurkje aanhad? Blijkbaar hebben we het altijd allemaal verkeerd gezien, want dat is het helemaal niet, aldus Tania Katan. Zij begon een beweging om te laten zien dat het meisje op de toiletdeur eigenlijk superwoman met een cape is.

Wat een geweldig initiatief.

Powervrouw

Tania Katan wil met haar actie #Itwasneveradress (Het was nooit een jurkje, red.) mensen bewustmaken van de verschillen die er nog steeds bestaan tussen mannen en vrouwen. Ze roept de powervrouwen van de wereld op om hun verhaal te delen, om zo te laten zien dat vrouwen ook super kunnen zijn in een wereld die, volgens Tania, nog steeds gedomineerd wordt door mannen. Door het toiletmeisje een cape te geven wil ze veranderen hoe de maatschappij tegen vrouwen aankijkt.

Gelijkwaardigheid

“In de wetenschap, technologie, kunst, in de politiek, op straat, in gebedshuizen en de thuisomgeving zijn vrouwen vaak ongewenst, worden ze genegeerd of gewoon weggestuurd”, aldus Tania. Ze vindt dat dit moet veranderen en dat vrouwen net zo veel rechten in de wereld hebben als hun mannelijke medemens. Wij vinden het in ieder geval een leuk en goed initiatief. Wil jij ook een verhaal insturen? Dat kan hier (wel in het Engels).

Op de volgende pagina zie je wat leuke reacties!


Pagina 1/2