Oproep: stuur een kaartje naar mishandelde jongen Spijkenisse

kaartje
Stichting Waterland Spijkenisse verzamelt de kaartjes

Afgelopen vrijdag werd er een filmpje verspreid van twee tieners die een jongen van dertien vreselijk mishandelen. Er ontstond een enorme klopjacht op de daders, waarna drie tieners werden opgepakt. Om de ernstig toegetakelde jongen een hart onder de riem te steken, kunnen mensen een kaartje sturen naar Stichting Waterland Spijkenisse.

Het idee kwam van de lokale nieuwssite Spieke.nl

Mishandeling

Een dertienjarige jongen is afgelopen vrijdag ernstig mishandeld door twee andere tieners. Het incident werd gefilmd door een derde persoon. Het filmpje kwam online te staan en werd snel verspreid, waarna er een klopjacht op de misdadigers begon. Er zijn inmiddels drie jongeren opgepakt. Om het slachtoffer een hart onder de riem te steken, bedacht de nieuwssite Spieke.nl om massaal kaartjes naar de jongen te sturen.

Adres

Omdat de nieuwssite niet het adres van de jongen mocht publiceren, vroegen ze Stichting Waterland Spijkenisse om hulp. Woordvoerster Sylvia Kats stelde zich beschikbaar. Iedereen kan nu een kaartje naar de stichting sturen, zij zullen ervoor zorgen dat de kaartjes bij het slachtoffer terecht komen. De jongen liep ernstig letsel op. Hij brak zijn neus en heeft een scheur in zijn oor.

Hart onder de riem

Met de kaartjes willen de initiatiefnemers de jongen een hart onder de riem steken. “Hij is helemaal bont en blauw geslagen. Die wonden zullen uiteindelijk wel genezen, maar wat een vreselijk geestelijk letsel heeft het ventje opgelopen. Het zal je kind maar zijn,” zegt Sylvia Kats. Wil je een kaartje sturen? Stuur deze dan naar:

Stichting Waterland Spijkenisse
Vlinderveen 515
3205 EG Spijkenisse

Lees ook: HHB-deelnemer Cas vertelt over toekomstplannen: ‘Een eigen bakprogramma lijkt me wel wat!’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pexels

Array