Kans maken op een Jumbo boodschappenpakket én iets doen voor het goede doel? Dat kan hier!

boodschappenpakket

Een win-winsituatie!

Kun je wel een steuntje in de rug gebruiken en komt het je goed uit als je een keer geen boodschappen hoeft te doen? Dan moet je echt even meedoen aan deze actie! Je kunt namelijk een boodschappenpakket van Jumbo winnen en daarvoor hoef je alleen een vraag te beantwoorden. 

Cordaid
Deze actie is niet zomaar ‘voor de leuk’ opgezet; Cordaid (voornamelijk bekend van de acute noodhulp die de organisatie biedt aan het buitenland) zet zich ook in Nederland in voor mensen in moeilijkheden. Vaak wordt gedacht dat het in Nederland bijna onmogelijk is om onder de armoedegrens te leven, maar helaas is niets minder waar. Ook in Nederland hebben vele mensen moeite met iedere maand rondkomen. En jij kunt ze een beetje helpen!

Armoede
Door de vraag te beantwoorden hoeveel mensen volgens jou in armoede leven probeert Cordaid mensen bewust te maken van het feit dat dit zeker ook in ons land voorkomt. Hier wil Cordaid iets aan veranderen; door het opzetten van sociale coöperaties kunnen deelnemers uit een sociaal isolement raken, krijgen ze contacten en komen ze vaker buiten huis. De sociale coöperatie biedt op deze manier een mogelijke oplossing voor armoede met een duurzaam effect. Door het bevorderen van participatie en zelfredzaamheid – mensen doen in mindere mate een beroep op sociale voorzieningen – heeft het voordelen voor zowel de overheid als de bredere maatschappij.

Help mee de armoede in Nederland te bestrijden door op deze link te klikken en de vraag te beantwoorden. Je kan ervoor kiezen om een bedrag te doneren aan stichting Cordaid, maar je maakt sowieso kans op een geweldig boodschappenpakket van Jumbo, ter waarde van maar liefst 50 euro!