Kappersafspraak Mark Rutte maakt de tongen los

Mark Rutte

Premier Mark Rutte heeft zijn afspraak bij de kapper al ingepland

Het klonk al een tijdje in de wandelgangen: de kappers zouden mogelijk weer hun deuren mogen openen. Een telefoontje met de kapper van onze premier lijkt dit gerucht te bevestigen. Mark Rutte heeft zijn afspraak namelijk op 6 maart ingepland. 

Frank Dane

Het was radio-dj Frank Dane die tijdens zijn ochtendshow besloot om de kapper van Rutte op te bellen. Hij vroeg aan de kapper van de premier op welke datum Rutte zijn kappersafspraak heeft ingepland. Op 6 maart, wist de kapper te antwoorden. De radio-dj trok hieruit de conclusie dat de kappers na 2 maart hun deuren weer mogen openen.

Al eerder ingepland

De kapper van Rutte, die compleet overrompeld werd door het telefoontje, wist al gauw te vertellen dat de afspraak van de premier al een jaar van tevoren op de planning stond. Ook aan het AD wist de kapper te vertellen: “Het was vroeg, ik was nog in diepe slaap omdat ik gister een heel eind aan het wielrennen was geweest, maar ja, natuurlijk heeft Mark Rutte een afspraak bij me, maar geloof mij, die stond al maanden.”

Commotie

Kapper Marco, die de coupe van Rutte al zo’n vijftien jaar onder handen neemt, laat zich vervolgens uit over alle commotie rondom de knipbeurt van onze premier. “Er is een hoop commotie van mensen die denken dat de premier nu wel even voorrang kan krijgen. Nou nee dus, het is niet zo dat hij vandaag even belt en morgen in de stoel kan plaatsnemen. Gewoon achter in de rij aansluiten, maar dat snapt hij zelf als geen ander. Zaterdag is hij aan de beurt.” Ook laat de kapper weten dat er op zo’n moment flink wat cameraploegen langs willen komen. Maar dat laat hij niet gebeuren. “Tenzij ze een afspraak willen maken voor een haarbeurt natuurlijk, maar dan moeten ze nog even wachten.”

Lees ook: Mark Rutte over versoepelingen na 2 maart: ‘Het ziet er niet hoopvol uit’

Bron: NU | Beeld: BrunoPress