Heeft de kapper je kapsel verprutst? Dankzij deze tips ziet je haar er binnen no-time weer mooi uit!

kapsel

Er is nog geen nood aan de man!

Iedereen kent het wel. Vol enthousiasme ga je naar de kapper om je lokken te laten knippen. Helaas hebben de kapper en jij een andere definitie van ‘slechts de puntjes’ en is er een enorm stuk van je manen afgeknipt. Een ander veelvoorkomend probleem is dat de laagjes schots en scheef zijn geknipt. Je bent boos en verdrietig en zit met de handen in het haar -letterlijk. We voelen je pijn, daarom hebben we een paar tips voor je op een rijtje gezet, waardoor je je haren niet onder een hoed hoeft te verstoppen.

  • Was je haren: vaak föhnen en stylen kappers je haar zoals je dat zelf niet zou doen. Was je lokken en föhn het op een manier zoals je je haar altijd doet. Na het douchen lijk je al meteen wat meer op jezelf.
  • Was je haar met arganolie: dit is iets wat je nooit langer dan een week moet doen. Je kunt je haar in één week drie centimeter laten groeien door de zogenaamde ‘inversion method’. Hierbij masseer je iedere dag een beetje arganolie op je hoofdhuid. Doe dit zittend terwijl je met je hoofd naar beneden buigt. Blijf zo vier minuten zitten en blijf de huid masseren. Doe je dit langer dan een week? Dan raakt je hoofdhuid te veel gewend aan de olie. 
  • Haal de krultang tevoorschijn: ben je niet tevreden met je laagjes? Dan is het een goed idee om wat krullen bij jezelf te zetten. Als je krullend haar hebt, zie je laagjes veel minder dan bij steil haar. 


Pagina 1/2