‘Ondankbare’ Karin van Uitstel van Executie reageert op alle ophef over haar reactie

Deelneemster Karin was helemaal niet ondankbaar

Deelneemster Karin (41) werd afgelopen dinsdag op social media flink uitgefoeterd door de kijkers van het RTL-programma Uitstel van Executie. Ze zat in financiële nood door een scheiding en moest noodgedwongen haar huis verkopen. Het programma zou haar daarbij gaan helpen en renoveerde het hele huis. Karin oordeelde hier heel heftig op en zei dat ze de renovatie afgrijselijk vond. Nu laat ze weten in eerste instantie verkeerd te hebben gereageerd. 

De kijkers hadden geen goed woord voor haar over.

‘Bloedchagrijnig’
In eerste instantie reageerde Karin heel heftig. Ze viel over dingen die niet mooi afgewerkt waren en zei dat ze echt ‘bloedchagrijnig’ was. Karin laat via RTL weten dat ze heel erg geschrokken is van alle ophef en vooral de heftige reacties. Mensen schreven dingen als ‘pokkewijf, ga je schamen’ en ‘ondankbare hond’. Naar eigen zeggen is ze nooit ondankbaar geweest, maar juist heel dankbaar voor alle hulp. “Zonder hen had ik het nooit gered. Mijn verwachtingen voldeden niet volledig aan de werkelijkheid”, vertelt ze. Nadat alles een beetje bezonken was, is ze het huis nogmaals gaan bekijken met presentator Martijn Krabbé.

Genuanceerd
Martijn snapt de reactie van Karin wel en zegt dat mensen te snel hebben geoordeeld. Karin reageerde volgens hem uit ‘blinde paniek’ en dat zou je veel zien bij mensen in haar situatie. Ze heeft weinig controle over haar leven en verloor het overzicht. In zulke chaos ga je, volgens Martijn, letten op details die je normaal niet zo veel zouden uitmaken. Als kijkers niet meteen hadden geantwoord, dan hadden ze gezien dat Karin later in de aflevering haar mening nuanceerde, aldus Martijn.

 

Lees ook:Een verdrietige dag voor Angela Groothuizen, wij wensen haar sterkte

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: videostill RTL