Grote kassastoring bij Albert Heijn: helft van filialen in het land gesloten

Boodschappen kunnen alleen nog bij de zelfscan worden afgerekend

Albert Heijn kampt deze ochtend met een grote landelijke kassastoring. In winkels in heel Nederland kunnen caissières geen klanten helpen. Boodschappen kunnen nog wel bij de zelfscan worden afgerekend. De helft van de Albert Heijn-filialen is dicht, omdat ze geen zelfscan hebben.

Let goed op als je van plan was boodschappen bij Albert Heijn te doen!

Storing

De storing werd pas opgemerkt toen de eerste winkels rond 08.00 uur hun deuren openden en medewerkers de kassa’s niet aan de praat kregen. Alleen via de zelfscankassa kunnen klanten hun boodschappen betalen. Van de ruim 900 winkels hebben 486 filialen een zelfscan. In de overige winkels kunnen klanten niet terecht, zo laat woordvoerder Anousjka Aspeslagh weten aan het AD. De winkels zonder zelfscan hebben hun deuren dan ook dichtgedaan. De Albert Heijn-to-go‘s zijn wél gewoon geopend. Daar wordt met andere kassa’s gewerkt die niet getroffen zijn door de storing.

Honderden meldingen

De supermarktketen heeft vooralsnog geen idee waardoor de storing wordt veroorzaakt. Dat wordt op dit moment onderzocht. Albert Heijn hoopt de kassa’s zo snel mogelijk weer in gebruik te kunnen nemen en de winkels weer open te stellen. Op de website allestoringen.nl  stromen honderden meldingen binnen. Twee weken geleden was er ook al een grote storing bij de supermarkt. Toen werkten de pinautomaten niet en konden klanten alleen contant afrekenen.

Lees ook: Waarschuwing NS: houd rekening met hinder in de ochtendspits

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: Donald Trung voor Wikimedia Commons