Kasteel bij Beekbergen verandert tijdelijk in ‘Zweinstein’ tijdens Harry Potter-evenement

Kasteel Beekbergen Harry Potter Zweinstein

Alle Harry Potter-fans verzamelen!

Op zaterdag 1 en zondag 2 juni wordt het Magical Castle Edition gehouden op Parc Spelderholt in Beekbergen. Het grote Nederlandse kasteel vormt het hart van het evenement. Het bijzondere evenement in geïnspireerd op de reeks Harry Potter-verhalen van schrijfster J.K. Rowling.

Harry Potter-fans kunnen hun hart ophalen tijdens dit evenement in Nederland.

Magical Castle Edition

In het verleden trok Magical Castle Edition bij Kasteel Doornenburg zo’n 1.500 fans van Harry Potter. Bij het evenement in Beekbergen kunnen dit jaar maximaal 1000 bezoekers per dag terecht. “De kern van het evenement richt zich op de wereld rond Harry Potter”, zo vertelt Erwin Meurs namens organisator LemiCon Events tegen De Stentor. Zo kunnen fans zelfs een ritje maken op een bezemsteel. “Maar er is veel meer op het gebied van magie te doen. Er zijn ook vikingen en er zijn acteurs die bijvoorbeeld in Star Wars hebben gespeeld.”

Activiteiten

Op het Spelderholt ziet Erwin Meurs kansen om het evenement verder te laten groeien. “We hebben er meer ruimte op het buitenterrein. We kunnen bijvoorbeeld een magisch doolhof plaatsen. Het kasteel is beter toegankelijk en kent verschillende kamers. Er komt een route door het kasteel waarbij er van alles te doen is.” Hoe lang de bezoekers op het evenement aanwezig zullen zijn, wisselt volgens Erwin Meurs. “De een heeft het na twee uur gezien, maar er zijn ook echte fans die niets willen missen en zich de hele dag vermaken.”

Bekende acteurs

Verschillende bekende acteurs zullen op het evenement verschijnen. Zo zal onder andere acteur Andy Herd aanwezig zijn. Hij speelde een Gringotts Goblin in Harry Potter en vertolkte rollen van Ewok en Jawa in de Star Wars-films. Ook Katie Purvis (een van de Gringotts Goblin) en Brian Wheeler (Gringotts Goblin) zijn volgens Meurs aanwezig. “En Ellie Darcey-Alden. Zij speelde de jonge Lily Potter, de moeder van Harry.” Tickets voor het evenement op 1 en 2 juni kosten 17,50 euro. Bekijk hier alle informatie over het evenement.

Lees ook: Binnenkort een feestje? Je kunt nu een opblaasbare kroeg voor in je tuin kopen!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: Wikipedia, Apdency