Wat?! Je raadt nooit hoeveel geld dit kastje uit ‘Tussen Kunst en Kitsch waard is

Je zal het maar op zolder hebben staan!

Tussen Kunst en Kitsch kijken is fantastisch: je kunt zien wat voor rommel mensen op zolder hebben staan en krijgt soms de schrik van je leven als je hoort wat die ogenschijnlijk waardeloze rommel eigenlijk waard is. En zo ook bij dit kastje.. 

Want het is dus allesbehalve ‘waardeloze rommel’.

Tegeltjes

Gisteravond vond de aflevering van Tussen Kunst en Kitch plaats in Singer Laren, waar menig rommel van pronkstuk werd gescheiden. Eerder werd een man al blij gemaakt met nieuws dat hij vier Nederlandse tegeltjes met Chinese invloeden in zijn bezit had -die hij overigens had gekocht voor 40 euro- die samen maar liefst 1600 euro waard waren. Maar het echte klapstuk kwam pas later in de aflevering in de vorm van een klein kastje.

Kabinet

Het kastje heeft vanbinnen veel laatjes en kleine ingangetjes die taxateur Jaap Polak doen denken aan een Indiase paleisingang. Het kastje is een miniatuurkabinet, waar je kleine beeldjes in kon zetten. De bloemen die op het kastje zijn geschilderd zien we volgens Polak ook terug in de textiel uit Oost-India, waar ze allerlei voorwerpen naar Nederlandse smaak hebben gemaakt. Het stuk komt ongeveer uit 1760 en is gemaakt van ivoor. En de waarde? Die wordt geschat op maar liefst 20.000 euro…

Lees ook: Dít is waarom je ook met koud weer de ramen open moet doen

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Tussen Kunst en Kitsch | Beeld: videostill