Kat achtergelaten in supermarkt met briefje: ‘Mogen jullie meenemen’


In een Coop-supermarkt in Zeewolde werd de kat achtergelaten

Een hartverscheurende actie dinsdagochtend in Zeewolde. Een kat is achtergelaten bij een supermarkt. Bij de kat lag een A4’tje: ‘Mogen jullie meenemen’ stond op het briefje geschreven. Verrassend genoeg klinkt er ook een hoop begrip voor het baasje van de kat die deze actie uitvoerde.

Het baasje wou zo dringend van zijn huisdier af dat de kat werd achtergelaten bij een supermarkt.

Achtergelaten kat

De kat werd in een plastic reismand gevonden bij de Coop-supermarkt in Zeewolde. Op het reismandje zat een A4’tje geplakt waarop de tekst stond dat mensen de kat mochten meenemen. Bij het reismandje was ook een pak kattenvoer achtergelaten. Na de vondst heeft de supermarkt de dierenambulance gebeld en is de kat meegenomen naar het asiel in Harderwijk. De kat zag er volgens een van de medewerkers van de supermarkt goed uit, op een wondje op z’n neusje na. Over het baasje zelf is nog niks bekend. Bij de supermarkt hangen beveiligingscamera’s, echter werd de kat om de hoek van de winkel gezet waardoor het baasje niet te zien is.

Begrip voor het voormalige baasje

Aan Omroep Friesland laat een medewerker van de supermarkt weten nul empathie te hebben voor deze man of vrouw. “Het is wel heel makkelijk om je huisdier zo te dumpen”, laat de medewerker weten. Toch klinkt er ook begrip voor het voormalige baasje van de kat op de sociale media. Zo schrijft iemand op Facebook: “Niet lullig bedoeld, maar het beestje is niet zomaar gedumpt in het bos, maar op een druk bezochte plek. Daar heb ik meer respect voor.” Een ander schrijft: “We hebben geen achtergrondinformatie. We kennen de redenen niet. We kennen de persoon niet. Laten we vooral niet oordelen. Misschien is de kat zo beter af en veilig.”

Mogelijk financiële reden

Er zou mogelijk een financiële reden zijn dat het voormalige baasje de kat achter liet bij de supermarkt. Bij een dierenasiel moeten mensen gemiddeld 70 euro afstandskosten betalen. De kat maakt het naar omstandigheden goed in het dierenasiel in Harderwijk. Indien er interesse in de kat is kunnen mensen contact opnemen met het dierenasiel in Harderwijk.

Lees ook: Yolanthe en Wesley Sneijder zetten punt achter huwelijk

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Omroep Friesland | Beeld: Max Pixel