Kat Dymka verliest pootjes door vrieskou en krijgt 3D-geprinte prothese pootjes

Alle vier de pootjes van kat Dymka zijn door de extreme kou afgevroren 

Een verhaal dat zowel hartverscheurend als hartverwarmend is. De Siberische kat genaamd Dymka leefde op de straten van het Siberische Novokuznetsk. Door de extreme kou bevroren de pootjes van de kat en bleef het diertje met korte stompjes als poten over. Gelukkig kreeg de kat de nodige liefde en zorg en werd er voor haar vier speciale 3D-geprinte prothese pootjes gemaakt.

Bevroren pootjes 

Een bijzonder verhaal uit Siberië. In de nachten kunnen de temperaturen hier zakken naar maar liefst -20 graden. De grijze kat Dymka die hier op straat leefde moest zien te overleven in deze extreem koude omstandigheden. Helaas voor deze kat werd de kou te veel en bevroren haar vier pootjes, oren en staart. Zonder uitstekende oren en staart kon de kat prima verder, maar het missen van haar vier poten was een hele uitdaging.

Gevonden door voorbijgangers

De kat werd gevonden op straat door voorbijgangers en vervolgens direct naar een dierenarts gebracht. De kat was bij de dierenarts in goede handen, aangezien hij direct actie ondernam. De dierenarts besloot zonder twijfel het arme diertje te helpen en nam ingenieurs en onderzoekers in arm om tot een oplossing te komen. Het leven van de kat werd hierdoor misschien nog gered.

Pagina 1/2