Gaat jouw kat ook altijd op je spullen liggen? DIT is waarom!

kat laptop

Eigenlijk zijn de redenen dat je kat op je spullen gaat liggen wel lief…

Als je eens lekker een dagje thuis mag werken of de krant aan het lezen bent kan je er donder op zeggen dat je plek wordt ingepikt door een pluizenbol met snorharen als je even weg bent. Katten houden intens van alles waar wij mee bezig zijn. Weet jij alleen wel waarom dat zo is? Tips en Weetjes zocht het voor je uit…

Claimen
Katten mogen dan nog zo aanhankelijk lopen te spinnen, oorspronkelijk zijn het natuurlijk geen huisdieren. Het beestje bezit nog steeds de instincten van vroeger. Jouw pluisje of tijger wil dan ook het territorium afbakenen. Door op jouw spullen te gaan liggen ‘claimen’ ze dat stukje van het huis. Als je aan de tafel zit te werken ben je helemaal de klos. Katten houden van hoge plekjes, dus dat is win win!

Aandacht
Ondanks al die instincten van vroeger is je kat toch wel erg gek op knuffels. Die willen ze het allerliefste van jou hebben, maar ze zien jouw aan tafel zitten met je laptop en je papieren. Als je toevallig wat aan het lezen bent en je wegloopt kan je er donder op zeggen dat je pluizige viervoeter plaatsneemt op de papieren. Ze zijn niet dom. Ze weten precies waar ze jouw aandacht kunnen krijgen.

 

Warmte
Heb je je wel eens afgevraagd waarom je kat graag op je toetsenbord gaat liggen? Minoes heeft een veel hogere lichaamstemperatuur dan jij en ze zitten daarom graag op warme plekjes. Jouw toetsenbord is hier de perfecte plek voor. Door alle tabbladen en programma’s die je open hebt staan op je laptop wordt dat een heerlijk warm plekje. De katten ervaren dit als een 5-sterren hotel met sauna. 

Geur
Katten hebben een veel scherpere geur dan wij mensen hebben. Ze ervaren jouw geur vaak als prettig en vertrouwt. Als jij net een boek aan het lezen bent en je die neerlegt op tafel zal je kat dan ook op dat boek gaan liggen en niet op die andere tien boeken en tijdschriften op tafel. Eigenlijk heel lief!

Bron: HLN | Beeld: Unsplash