Kat die urenlang bij -12 in de sneeuw lag, leeft wonder boven wonder nog


Kat Fluffy was volledig bevroren

Ze zeggen weleens dat katten negen levens hebben, nou daar is bij de kat Fluffy in ieder geval eentje van verloren. Zijn baasje vond hem gewond in de sneeuw terug, waar hij naar schatting al uren had gelegen. Zijn lichaamstemperatuur was erg laag en hij reageerde niet. Gelukkig kon de dierenarts hem nog redden.

Fluffy had een engeltje op z’n schouder.

Sneeuw

Fluffy komt uit de Amerikaanse staat Montana, waar op dit moment erg veel sneeuw ligt. De temperatuur buiten is -12 °C, iets waar katten wel tegen kunnen, maar natuurlijk niet voor langere tijd. De eigenaar van Fluffy raakte hem kwijt en vond haar pas uren later terug, bedolven onder een laag sneeuw. Het baasje schrok zich natuurlijk kapot, want de kat bewoog niet en was natuurlijk ijskoud. Ook was Fluffy gewond. Op de foto’s die de dierenarts deelt is te zien hoe erg de kat eraan toe was.

Temperatuur

De lichaamstemperatuur van Fluffy was zo laag, dat de dierenarts het niet eens kon meten met de thermometer. Gelukkig kon Fluffy bij de dierenarts langzaam ‘ontdooien’ en op temperatuur komen. Wonder boven wonder markeerde hij helemaal niets!

Lees ook: Heeft je kat vlooien? Zo verhelp je dat op een natuurlijke manier

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Linda Nieuws | Beeld: Pixabay