Dit is de reden waarom Kate Middleton liever geen ‘Kate’ genoemd wil worden

Er is een logische verklaring voor

We kennen Kate Middleton natuurlijk allemaal als, eh… Kate Middleton. ‘Dûh!’, zul je nu waarschijnlijk denken. Maar wist je dat de hertogin van Cambridge eigenlijk liever helemaal geen ‘Kate’ genoemd wil worden? De reden erachter is vrij logisch, maar toch wordt er nauwelijks gehoor aan gegeven.

En hoe moeten we haar dan wél noemen?

Kate

In 2010 vroeg prins William Kate ten huwelijk. Maar al in 2008 vroeg Kate haar vrienden om een gunst, aangezien ze een relatie had met een Britse royal. Ze verzocht hen om haar voortaan niet meer ‘Kate’ te noemen – de naam die ze tijdens haar schooltijd kreeg aangemeten –, maar Catherine. Dat klonk formeler, koninklijker en het is bovendien de naam die ze van haar ouders heeft gekregen.

‘Afstandelijk’

Royaltydeskundige Daniela Elser vertelt aan The Daily Express dat de hertogin dit in een mailtje aan haar vrienden vroeg, op een ‘lieve en jolige’ manier. Toch stonden sommige vrienden er wel een beetje versteld van, laat koningshuisdeskundige Adam Heliker weten. ”Iedereen wist dat het niet lang meer ging duren voordat Kate en William zouden trouwen, maar we waren wel verrast door het verzoek om haar Catherine te noemen. Dat voelt afstandelijk, vonden ze”

Verzoek Britse media

Vanaf het moment dat William en Kate bekend maakten te trouwen, werden ook de Britse media gevraagd om over ‘Catherine’ te schrijven in plaats van ‘Kate’. Nu, bijna tien jaar later, lijkt er niet veel gehoor te zijn gegeven aan dit verzoek. Tegenwoordig lijkt Kate zich er ook niet meer al te druk over te maken. Maar haar officiële benaming binnen het koningshuis, blijft nog altijd ‘Catherine’.

Lees ook: Schattig: meisje dat buigt voor Kate Middleton is een hit op internet

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron:The Daily Express | Beeld: Videostill